Egyre elterjedtebb a holisztikus wellness szemlélete

lotus

A holisztikus szemlélet olyan életmód, amiben az elme, a test és a lélek táplálására együttesen összpontosít a követője. Az élet különböző aspektusait figyelembe véve cselekszik tudatosan. E szemlélet az ókori filozófiákból eredeztethető, már a híres görög filozófus, Szókratész is ezt vallotta. A hírekben viszont újra egyre több szerepet kap, hiszen a modernkori embernek is fontos az egyensúly.

Gyakorlója ügyel például az alvási, pihenési szokásaira, a természettel való kapcsolat megtartására, a fogyasztói tudatosságra. Figyel arra, hogy milyen ételeket fogyasszon, és megfelelő szinten tartsa a mentális egészségét. A holisztikus világnézet újbóli térhódítása a wellness területén is növekvő érdeklődésre tesz szert.

Élvezze a Lotus Therme Hotel & Spa***** ötcsillagos vendégszeretetét Ön is a csodálatos Hévízen, akár a holisztikus szemléletet is követve.

 

Milyen az a holisztikus életmód?

Ha a holisztikus életmódról és annak megközelítéséről beszélünk, akkor az embert és a rá hatással lévő környezetét teljes egészében nézzük. Ide tartoznak a fizikai, az érzelmi, a mentális és a spirituális aspektusok is. Életünk és a minket körülvevő világ minden területen a harmónikus egyensúlyra törekszik. 

A természeti erők mellett az embernek is el kell érnie ezt az egyensúlyt kívül és belül egyaránt. Egyénileg az egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással, a stressz csökkentésével, önmagunk folyamatos fejlesztésével, gyógyításával és jó társas kapcsolatok ápolásával érhetjük el ezt. A holisztikus megközelítési szemlélet összességében segíti elő mindezen területek egyensúlyba kerülését, nem csak átmeneti, felületi kezelést ad a fennálló tünetek és problémák kezelésére.

 

A holisztikus wellness alapelemei

Már az olyan ősi kultúrák, mint a görög, az indiai és a kínai is hittek az egyén fizikai egészsége és érzelmi vagy spirituális állapota közötti összefüggésekben. Napjaink holisztikus wellnesst taglaló elmélete a következő fő elemekből tevődik össze: pszichológiai, biológiai és spirituális aspektus, személyközi kapcsolatok, munka és magánéleti egyensúly. Ezeknek a megfelelő egyensúlya fogja megadni az egyén jó közérzetét.

 

Pihentető ajánlatok

A holisztikus szemlélet a test és a lélek egészséges egyensúlyáról szól. Aminek eléréséhez az egyik legjobb módszer egy néhány napos kikapcsolódás és feltöltődés a wellness adta kényeztetés által. A stresszoldás egyik remek eszköze a pihenés, a masszázs, a sportolás, a kikapcsolódás és az új, kellemes élmények átélése. Ezekben pedig mind segítségére lehet a wellnessezés. 

A rendelkezésére álló idejének függvényében választhat a Lotus wellness & vital, a Szuperhősök vagy a Viva Diva wellness- és beauty csomagokból Hévízen. Az ajánlatok különböző kozmetikai vagy testkezeléseket tartalmaznak az Ön igényének megfelelően a spa- és gyógyvizes medencék és a szaunavilág használata mellett. 

Látogasson el Ön is az ötcsillagos kényeztetés világába, ahol átélheti a holisztikus wellness élményét az exkluzív törődés és a természet harmóniájának találkozása által, s újra egyensúlyba kerülhet Önmagával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?