BL-főtáblás a Honvéd

Nápoly/Budapest. A hét végén bonyolították le a vízilabda Euroliga-selejtező csoportküzdelmeinek második felvonását. A Honvéd hazai medencében, a Köér utcában magabiztosan pólózott, és százszázalékos teljesítménnyel jutott a főtáblára, a BL legjobb 16 csapata közé.

Nápoly/Budapest. A hét végén bonyolították le a vízilabda Euroliga-selejtező csoportküzdelmeinek második felvonását. A Honvéd hazai medencében, a Köér utcában magabiztosan pólózott, és százszázalékos teljesítménnyel jutott a főtáblára, a BL legjobb 16 csapata közé. Az Eger és a ČH Košice Nápolyban szerepelt, a magyar csapat ugyan csak harmadik lett, ám a LEN-kupában vigasztalódhat. A kassaiak mind az öt mérkőzésüket elveszítették, és az utolsó, 6. helyen végeztek.

Bottlik László, a kelet-szlovákiaiak vezetőedzője: „Azt tudtuk, hogy az Egert, a Herceg Novit és a Posillipo Napolit nem szoríthatjuk meg. Sajnos, a Sabadell és a Montpellier ellen nem jött ki a lépés, az utóbbi meccsen hadilábon álltunk a szerencsével. A zárótalálkozón, a házigazdák ellen játszottunk a legjobban.“

EREDMÉNYEK – Budapest (F csoport): Honvéd–Galatasaray 17:9, Honvéd–CZ Beograd 14:5. A végeredmény: 1. Honvéd 15, 2. Volgográd 10.

Nápoly (G csoport): Posillipo Napoli–Eger 10:7, Herceg Novi-ČH Košice 15:4, Eger–Montpellier 21:4, Posillipo–ČH Košice 11:7. A végeredmény: 1. Herceg Novi 13, 2. Posillipo 12, 3. Eger 10, 4. Sabadell 6, 5. Montpellier 3, 6. ČH Košice 0. Minden csoportból a két legjobb jutott a BL-főtáblára, a 3–4. helyezettek pedig a LEN-kupában folytatják.

A Szeged vízilabdacsapata két győzelem után a házigazda olaszok elleni döntetlennel (Catania 9:9), csoportelsőként zárta vendégszereplését Cataniában, a LEN-kupa 1. selejtezőkörében. Az már szombaton eldőlt, hogy a hazai medencében szereplő Pécs is a második körbe jutott, igaz, a vasárnapi, utolsó fordulóban kétgólos vereséget szenvedett (14:12) a Dinamo Moszkvától. (ns, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?