„Be tudjuk húzni a meccseket”

OROSKY TAMÁSPozsony. Szűcs Csaba nagyon várja, hogy közel másfél év után tétmérkőzésen, a lettek elleni Eb-selejtezőkön is újra szerepelhessen a szlovák férfi-kézilabdaválogatottban.

OROSKY TAMÁS

Pozsony. Szűcs Csaba nagyon várja, hogy közel másfél év után tétmérkőzésen, a lettek elleni Eb-selejtezőkön is újra szerepelhessen a szlovák férfi-kézilabdaválogatottban. A 27 éves, Németországban légióskodó balátlövő lapunk kérdéseire is szívesen válaszolt a tegnapi sajtótájékoztató után.

Az első két Eb-selejtezőn kislánya születése miatt nem játszott. Volt lehetősége megnézni a szlovének és a svédek elleni meccseket?

A svédek elleni találkozót élőben láttam, mert a tévé közvetítette, és a szlovén tévé közvetítését is néztem. Ezek a találkozók viszont már majdnem háromnegyed éve voltak, nem annnyira foglalkoztatnak. Inkább azt tartom fontosnak, hogy januárban a svájci felkészülési tornán jól játszottunk, ott lehetett látni, hogy mi van a csapatban, amely gyakorlatilag ugyanabban az összetételben szerepelt, mint a kvalifikációban. Most előre kell nézni.

És ha ezt teszi, két lettek elleni győzelmet lát?

Igen, be tudjuk húzni a két mérkőzést, csak nem szabad elfelejteni, hogy a lettek nagyon jó csapatot alkotnak. Aivis Jurdzs a Bundesliga II-ben nagyon sok gólt szerez az Eisenachban, az eperjesi Kristopanst pedig mindenki ismeri a szlovák extraligából. Nehéz meccsekre számítok, de az nekünk plusz lesz, hogy kevés nézőt várnak a dobelei csarnokba, úgy hallottam, hogy csak 300-an lesznek. Remélem, hogy két ponttal jövünk haza.

A szlovák csapat legnagyobb sztárja, Martin Straňovský hiányát mennyire fogják megérezni a pályán vagy akár az öltözőben?

Ő olyan típus, aki nagyon jó hangulatot tud csinálni az öltözőben. Persze hiányozni fog, de a kézilabdában ez így van, sokszor közbeszólnak a sérülések vagy esetleg valamilyen családi problémák. Nem kell azzal foglalkozni, hogy ki nincs itt, vagy hogy ki jöhetett volna; aki itt van, azzal kell beszélgetni és együtt dolgozni.

Ön milyen formában érkezett a gyülekezőre a Bundesligában a 13. helyen álló Hannovertől?

Az utolsó másfél hónapban jó formába lendültem, azelőtt nem ment annyira a játék. Csak csapatként nem játszunk túl jól, nem azt csináljuk, amit elgondolunk. De ezzel most nem törődöm, Németországban hagytam a német dolgokat, most a szlovák csapatra koncentrálok.

Ha már a németek kerültek szóba, mekkora visszhangja volt a szegediek BL-menetelésének?

Nagyon-nagyon nagy volt. Arra, hogy a szegediek megverhetik a Löwent a nyolcaddöntőben, nem gondolt senki. Hazai pályájukon, Mannheimben elképesztően nehéz nyerni, mi játszottunk ott már sokszor, de a Kiel is kikapott ott a Német Kupában. A németek úgy vélték, hogy a Pick ellen nem történhet semmi baj. A Kiel legyőzésével még tovább nőtt a meglepetés, még jobban látni lehetett rajtuk, ezzel nem számoltak. Otthon aztán már megmutatták a Szegednek, milyen erősek, de a magyar csapat már így is remek eredményt ért el a nyolcba kerüléssel.

A másik magyar gárda, a Veszprém ön szerint legyőzheti a Kielt az elődöntőben?

Ez apróságokon fog múlni, a napi forma fog dönteni. Azt nem akarom megmondani, kinek fogok szurkolni.

És ha mondjuk Kielből és Veszprémből is ajánlatot kapna, melyiket választaná?

Nehéz kérdés... Ha mondjuk holnap keresnének meg, a Kielt választanám, mert szeretnék még maradni egy ideig a német bajnokságban. De jövőre vagy néhány év múlva már lehet, hogy a veszprémiek mellett döntenék.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?