Bajnokból sereghajtó

Pozsony. Kitettek magukért a vendéglátók a labdarúgó Corgoň Liga 8. fordulójában, valamennyi mérkőzést megnyertek. A vereség ellenére megőrizte első helyét a trencséni együttes. Rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, hiszen a listavezető és az 5. helyezett között mindössze egy pont a különbség.

Norbert Hrnčár (jobbról) tizenegyesből szerezte a Slovan győztes gólját a bajnok zsolnaiak ellenTASR-felvéteJúniusban, az előző szezon utolsó előtti fordulójában még a bajnoki címről döntött a Slovan–Žilina meccs. Három hónap telt el, mindkét csapat „elfogyasztott” egy-egy trénert, s ugyanez a párosítás ma már sereghajtók párharcát jelenti. Apropó, edzői poszt. Jozef Valovič helyére a moszkvai Szpartak egykori játékosa, az ukrán Oleg Taran érkezett, de mivel az edzőbizottság szerint nem rendelkezik a megfelelő képesítésekkel, csak csapatvezető-ként ülhetett a kispadra, s az edzői feladatokat a hivatalos verzió szerint Libor Fašiang látja el. A másik oldalon a Milan Lešický helyett Juraj Šimurka érkezett, hogy felrázza az idén érthetetlen mélyrepülésbe kezdő bajnokot. Ehelyett azt láthatta, hogy a Slovan már az első helyzetéből megszerzi a vezetést: a 9. percben Bednár beadása után Onofrej kapáslövése egy védő lábán irányt változtatva az elvetődő Trabalík mellett a hálóban kötött ki. A válaszra a 20. percig kellett várni, amikor az elmélázó hazai védők között Zábavník pontos fejessel egyenlített. A gyors gólok ellenére a két csapat nem kényeztette el a közönséget: az egyenlítő gól után a mintegy ötvenfős pozsonyi „B-közép” demonst-ratív elvonulással jelezte, nem vevő erre a produkcióra. Pedig nem sokkal később ismét vezetést szerzett a Slovan, igaz, ezúttal is helyzet nélkül: Staš buktatta Šestákot a tizenhatoson belül, N. Hrnčár pedig büntetett: 2:1. Fordulás után Barčík beállásával megélénkült ugyan a zsolnaiak játéka, de az ellenfél térfelén görcsösen, kapkodva, tanácstalanul futballoztak. Sokatmondó, hogy a bajnok legveszélyesebb egyenlítési kísérlete Sninský 35 m-es szabadrúgása volt. A Slovan pedig, ha képzettebb focistákból álló középpályás sora volna, könnyedén eldönthette volna a meccset. De csak Vomáčkája van, aki minden megmozdulásával füttykoncertet provokált: létszámfölényes helyzetek sora feneklett meg a cseh légiós ügyetlensége miatt. Néha már úgy tűnt, percekig szelídít meg egy ívelt átadást, az pedig, hogy lendületből két méterre sem tud pontosan passzolni, önmagáért beszél. S hogy az égszínkékek mégis meg tudták tartani az egygólos vezetést, az a zsolnaiak indiszponáltságán múlott, akik a végére mintha idegileg fáradtak volna el: ahelyett, hogy mindent egy lapra téve fel támadtak volna az utolsó percekben, teátrális gesztusokkal vitattak minden bírói ítéletet, szidták egymást, az ellenfelet, és a ráadás perceiben ők (Štrba és Varadin) voltak azok, akik sípszó után dühükben elrúgták a labdát. Elsietett kijelentés lenne a szombati mérkőzést kiesési rangadónak nevezni, az viszont biztos: amit a csapatok bemutattak, futballnak aligha nevezhető.

SLOVAN–ŽILINA 2:1 (2:1)

Góllövők: Onofrej (9.), N. Hrnčár (31. – 11-esből), ill. Zabavník (20.). Játékvezető: Havrilla, 2100 néző. Sárga lap: Bednár, Fodrek, Dzúrik, E. Hrnčár, Šesták, M. Ďurica, Staš, Štrba, Varadin. SLOVAN: Prole–N. Hrnčár, Polgár, Hornyák, Ed. Hrnčár–Bednár, Dzúrik, Vomáčka, Onofrej–Šesták (87. Sloboda), Fodrek (90. Pavlovic). ŽILINA: Trabalík–Zabavník, Sninský, B. Labant, Staš–Kosmeľ (81. Fabuš), Štrba, Bažík, M. Ďurica (46. Barčík)–Varadín, Besta (59. Rusnák).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?