Az Inter ráfázott Moszkvában

Pozsony. A csoportküzdelmek harmadik fordulójának keddi játéknapján az olasz Internazionale szolgálatatta a legnagyobb meglepetést: a kék-feketék simán, 3:0-ra kikaptak Moszkvában a Lokomotivtól. Nem járt jobban az Arsenal sem, Henryék győzelmi kényszerrel léptek pályára Kijevben, de az ukránok – Jens Lehmann kapitális hibájának is köszönhetően – legyőzték a Premier League bajnokaspiránsát.

Csődöt mondott az Internazionale védelme Moszvában. Az addig gólképtelen Lokomotiv csatárai bohócot csináltak a Cordoba, Materazzi, Cannavaro trióból. Jurij Szjomin, a Lokomotiv trénere már a találkozó második percében elégedetten dörzsölgethette fázós tenyerét, a havasesőben megkeződött találkozó 2. percében ugyanis máris vezetést szerzett a hazai együttes: Loszkov az ötös jobb oldali sarkáról bombázott az olasz kapuba. A második félidőben aztán a grúz Aszvetia gólja után összeomlott az Inter, s Hohlov fejelesgólja (15 méterről) a kegyelemdöfést jelentette. A csapat irányítását szerdán átvevő Alberto Zaccheronira nagyon nehéz feladat vár, hogy felrázza a mélabús gárdát.

Győzelmi kényszerrel érkezett Kijevbe az Arsenal, ám a Premier League bajnokaspiránsa az Inter elleni hazai meccshez hasonlóan ezúttal is ráfizetett arra, hogy védelme és csatársora nincs egy súlycsoportban. Az első Dinamo-gól előtt négy védő is felszabadíthatott volna (előzékenységüket Sackih köszönte meg), a második gólnál pedig a Dortmundtól igazolt német kapus, Jens Lehmann hibázott hatalmasat, amikor a tizenhatoson kívül bóklászva az ellenfélnek ajándékozta a labdát.

Az A-csoport rangadóján (Lyon–Bayern) Giovanne Elber nem tudott nemes bosszút állni egykori kenyéradóján (a müncheniek Makaay érkezése után tudatták a brazillal, hogy immár fölösleges elem a bajor csapatban), pedig a ráadás perceiben közel állt a gólszerzéshez, Kahn azonban ismét bebizonyította, hogy a rejtélyes szembetegségeiről szóló hírek ellenére továbbra is kiváló reflexekkel rendelkezik. Elber vigasza, hogy a hat müncheni év (és az ott elért 21 Bajnokok Ligája-gól) emlékét a Bayern-drukkerek is őrzik, akik a meccsen „Köszönünk mindent!” feliratú transzparenssel üzentek a brazil csatárnak. A lyoni döntetlen egyébként rekordnézettséget hozott Németországban a SAT1 televíziónak: kedd este több mint 10 millióan kapcsoltak a csatornára.

Megállíthatatlan a Juventus! A D-csoport slágermérkőzésén a kvartett két veretlen csapata találkozott, s hét perc elég volt ahhoz, hogy a zebramezesek eldöntsék a találkozót. A meccsen egyaránt két-két gólt szerző Trezeguet és Di Vaio egyelőre feledteti Del Pierót, aki sérülés miatti kényszerpihenőjét tölti.

Két vereség után győzni tudott az Eindhoven, a hollandok az athéni sikerrel ismét nyílttá tették a továbbjutásért folytatott harcot a C-csoportban. Guus Hiddink, az eindhoveniek mestere azonban az egygólos győzelem ellenére elégedetlen volt csapata teljesítményével.

Hiddink azért is bosszankodott, mert a győzelemhez a görög kapus, Mihailidesz és a védő Kaszapisz kapitális hibájára is szükség volt. Ráadásul a kapus rossz kidobása és a hátvéd ügyetlenkedése ellenére Luciusnak közelről is csak másodszorra sikerült a hálóba találnia. (ns, m, jgj)

Letartóztatásokkal végződő ünneplés

Moszkva. A rendőrség kilencven hazai szurkolót vett őrizetbe a keddi, Lokomotiv Moszkva–Internazionale labdarúgó Bajnokok Ligája csoportmérkőzés után. Az orosz csapat 3:0-ás sikerét túláradó örömmel fogadták a szimpatizánsok, és ünneplésük az éjszaka folyamán részeges duhajkodássá fajult. A két szurkolótábor között ugyanakkor semmilyen incidens nem történt, a mintegy 200 csalódott olasz drukker a meccs után autóbuszokkal biztonságban visszajutott a szállodába. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?