Abramovics bevette Rómát

A Partizan Beograd elleni döntetlennel a Real Madrid elsőként kvalifikálta magát a legjobb 16 közé a BL-ben. A római Lazio–Chelsea rangadó sima londoni győzelmet hozott: Roman Abramovics elitgárdája egyre jobb formában játszik.

Hernan Crespo (balra), a Chelsea argentin csatára kezdte meg a gólgyártást egykori csapata, a római Lazio ellenReuters-felvéteA Lazio otthonában elért magabiztos 4:0-ás győzelmét követően a Chelsea szinte már biztosan továbbjutott a G-csoportból. „Nagyon erősen kezdett az ellenfelünk, ennek ellenére saját stílusunkat próbáltuk játszani. Tartottuk a labdát és gólokat lőttünk. A rómaiak az idegenben elszenvedett vereség miatt egy kicsit önveszélyes taktikát választottak, így nekünk több esélyünk volt a gólszerzésre” – értékelte a látottakat a londoniak olasz mestere, Claudio Ranieri. A csoport másik találkozóján a Besiktas csak egy hajrában szerzett góllal tudta legyőzni a Spartát. A prágaiak ezúttal csalódást okoztak híveiknek, nem tudták megismételni az előző két körben (Lazio 2:2, Besiktas 2:1) nyújtott teljesítményüket, s végül megérdemelten kaptak ki a mérkőzést szinte végigtámadó Besiktastól.

A játéknap meglepetése születhetett volna Belgrádban, ha a szerencse nem pártol el a Partizan játékosaitól – a Real elsősorban Iker Casillas bravúrjainak köszönheti, hogy ponttal távozott. „Fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók, ezért részben nekik köszönhetjük ezt az eredményt. Számításaim szerint még meg lehet a második hely, ha megnyerjük mindkét hátralévő mérkőzésünket” – számolgatott a Partizan német mestere, Lothar Matthäus.

A címvédő AC Milan a belga FC Bruges otthonában aratott 1:0-ás győzelmének köszönhetően átvette a vezetést a H-csoportban. Az olaszok az előző fordulóban elszenvedett hazai vereséget szerették volna elfeledtetni a szurkolókkal, de Alessandro Nesta kiállítása után csak a szerencsének – és a barzil Kaká szépségdíjas kapásgóljának – köszönhetik a győzelmet.

Szabics Imre együttese, a VfB Stuttgart a görög Panathinaikosz Athén elleni 3:1-es győzelmével szinte már biztosan továbbjutó. A svábok sikerében oroszlánrészt vállalt Szabics Imre ékpárja, Kevin Kuranyi, aki az első gólnál éppen a magyar válogatott csatár elé tálalt, igaz, a menteni igyekvő Fisszasz megfosztotta az egykori ferencvárosi futballistát attól, hogy harmadszor is eredményes legyen a sorozatban.

A csoport másik mérkőzésén a Manchester United hazai pályán könnyedén (3:0) nyert a skót Glasgow Rangers ellen, a vörös ördögöknél ezúttal az uruguayi Diego Forlán játszotta a főszerepet, ugyanis a mérkőzés elején egy bombagóllal, később pedig egy gólpasszt érő kapufával jelezte Sir Alex Fergusonnak, hogy a kezdőcsapatban is lehet rá számítani. (ú, mti)

Mihajlovics leköpte Mutut

Róma. Az UEFA kivizsgálja a Lazio szerb védőjének, Szinisa Mihajlovicsnak a sportszerűtlen viselkedését. A hátvéd a Chelsea elleni meccsen második sárga lapja után már az 53. percben a kiállítás sorsára jutott, az UEFA mégis azt a jelenetet vizsgálja, amikor Adrian Mutu felé köpött. „Ilyesmik gyakran előfordulnak a pályán, sajnálnám, ha hosszabb időre eltiltanák” – mondta sportszerűen Mutu. Az esetet az orosz Valentin Ivanov játékvezető nem vette észre, de a televíziós felvételek alapján Mihajlovics eltiltásra számíthat. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?