Dél-szlovákiai kötődésű bajnoki sakkérmek

sakk

Dunaszerdahelyen újabb bajnoki címnek örülhetnek. A tavaly bajnok, idén csapatbajnoki ezüstérmes csallóközi alakulat éltáblása, Martin Neugebauer nemzetközi mester nyerte minap a szlovák egyéni sakkbajnokságot. 

Kilenc napon át Pozsonyban zajlott a tíztagú, 9 fordulós zárt torna, melyen a győztes 7 pontot szerezve végzett az élen, eggyel megelőzve Filip Haringot.

„Utána rögtön hívtam Martinnak, és magyarul gratuláltam neki, mert mi csak magyarul beszélünk egymással. Sikere a mi sikerünk is, öregbíti klubunk hírnevét – árulta el lapunknak Petényi György dunaszerdahelyi klubelnök. – Ukrajnai magyar–német felmenőkkel rendelkező, Nagyszombatban élő, 25 éves újdonsült férjről van szó. 2021-ben már megnyerte egyszer a szlovák bajnokságot, de akkor még nem játszott nálunk. A 2022/2023-as évad előtt igazolt hozzánk, s rögtön csapatbajnok lett velünk. Örülünk elsőségének, Amerikában élő fiam, Tamás is gratulált neki, megjegyezve, hogy ő már volt ezüst- és bronzérmes is az országos bajnokságon, dunaszerdahelyi éremkollekciónkat most Martin aranya tette teljessé. A tornán második nagymesteri normát szerzett, amit ő maga egy »csak«-kal könyvelt el.”

Van egy másik dél-szlovákiai kötődésű érmese is a bajnokságnak, ugyanis a csábi csapatban játszó Samir Sahidi nemzetközi mester lett a bronzérmes, csak rosszabb segédpontokkal szorulva le a második helyről. „Ő a pozsonyi KŠN igazolt sakkozója, ám a csapatbajnokságban licences versenyzőként ismét színeinkben játszotta végig az évadot, mely végén hetedikként zártunk – pontosít Jakab Róbert csábi klubmenedzser. – Iráni/szlovák származású, 21 éves fiatalember, Nagyszombatban él. Szerepeltetésével jócskán hozzájárultunk versenyzői fejlődéséhez, ő pedig teljesítményével viszonozza ezt. Így segítjük egymás évek óta.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?