A végén jött Giménez gólja

Nem túl eseménydús mérkő-zésen Uruguay 1:0-ra verte a Szalah nélkül felálló Egyip-tomot a foci-vb-n – a meccs egyetlen gólja a 89.

Nem túl eseménydús mérkő-zésen Uruguay 1:0-ra verte a Szalah nélkül felálló Egyip-tomot a foci-vb-n – a meccs egyetlen gólja a 89. percben, Giménez fejese után esett.

A Jekatyerinburgban rendezett találkozó a semleges nézőt nem nagyon kötötte le – az első nyolcvan percben mindössze két nagyobb helyzet akadt, mindkettő Suárez előtt, az elsőt az oldalhálóba, a másodikat a kapusba lőtte. A pályán zajló történések helyett izgalmasabb volt figyelni a helyi stadion atipikus, „konstrukción kívüli” ideiglenes lelátóját, amely 45 méterre magasodik a pálya fölé.

Az események csak az utolsó tíz percre pörögtek fel, Cavani kétszer is közel járt a gólhoz, előbb el-Senavi kapus védett, majd szabadrúgásból a kapufát találta el. Mikor már sokan elkönyvelték, hogy Uruguay sorozatban hetedszer sem tudja győzelemmel indítani vb-szereplését, jött Sánchez beívelt szabadrúgása, és Giménez pontos, erős fejese a kapufa mellé – ezzel győztek a dél-amerikaiak 1:0-ra. A BL-döntőn elszenvedett sérülése után egyelőre csak a kispadon ülő Mohamed Szalah csak csalódottan csóválta a fejét – nem így képzelte a születésnapját.

A gól után majdnem a teljes uruguayi kispad berohant a pályára ünnepelni, Óscar Tabárez szövetségi kapitányt kivéve, aki egy végtaggyengeséggel és zsibbadással járó ritka betegségben szenved, és csak mankóval tud járni, de meg sem fordult a fejében, hogy ne tartson a csapatával Oroszországba. (t-bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?