A szlovákok lottóláza

Budapest. A tavalyi világbajnok, idei vb-bronzérmes szlovák jégkorongválogatott igencsak fiatalított, NHL-sztárok és európai légiósok nélküli, afféle B-csapattal vesz részt a budapesti AstraZeneka Kupán. A szlovák játékosok átlagéletkora nem haladja meg a 24 évet.

Budapest. A tavalyi világbajnok, idei vb-bronzérmes szlovák jégkorongválogatott igencsak fiatalított, NHL-sztárok és európai légiósok nélküli, afféle B-csapattal vesz részt a budapesti AstraZeneka Kupán. A szlovák játékosok átlagéletkora nem haladja meg a 24 évet. Az indulás előtt egyébként fenntartásokkal vélekedtek Szlovákiában a magyarországi szereplésről. A volt kassai kitűnőség, Vincent Lukáč szerint a nem helyénvaló bírálat helyett a tornán mutassa meg a szlovák válogatott, hogy hol is a helye valójában. „Üssünk a magyaroknak tízet, ha ennyivel jobbak vagyunk, nyerjük meg a tornát, és csak aztán dumáljunk” – mondta. Közvetlenül a pozsonyi indulás előtt viszont már nem a hoki volt a fő téma a csapaton belül, inkább a magyarországi lottó izgatta a játékosokat, akik el is határozták, hogy a rekordnyeremény reményében megrohamozzák az első lottózót, hátha nemcsak a jégen, hanem a szerencsejátékban is sikeresek lesznek.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Dušan Kapusta a tapasztalszerzésre helyezi a hangsúlyt. „A csapatnál remek a hangulat, csaknem mindenki harcra kész. A legjobb hír az, hogy Ocskay Gábor teljesen felépült, az első sorban játszik majd. A hollandokat le kell győzni, a szlovákokat meg szeretnénk megszorongatni, s ha a harmadik helyért játszhatunk egy jó meccset a fehéroroszok vagy az ukránok ellen, elégedettek leszünk.”

„Az ellenfeleket nem ismerjük, csupán a kereteket kaptuk meg a rendezőktől. Jó szereplést és tornagyőzelmet várok a fiatal csapattól. Annál is inkább, mert elég sok bírálat ért bennünket, hogy elfogadtuk a budapesti meghívást” – mondta František Hossa, a szlovák válogatott edzője, aki a következő játékosoknak szavazott bizalmat: Hála (Trenčín), Sopko (Košice)–Žabka (Třinec), Čakajík (Liberec), Pod-hradský (Pardubice), Homér (Trenčín), Graňák (Slavia), Vantroba (K. Vary), Sloboda (Sparta), Priechodský (Zvolen)–Kukumberg (Trenčín), Pištek (Pardubice), Šimurda (Košice), Hudec (Vsetín), Školiak (L.Mikuláš), Kováčik (Trenčín), Kmiť, Kováč, Sabol (mindhárom Košice), Lažo (Kladno), Melichárek (Trenčín), Sýkora (Skalica).

A TORNA MŰSORA – csütörtök, 17.30 Magyarország–Szlovákia, 20.30 Fehéroroszország–Horvátország; péntek, 15.00 Ukrajna–Horvátország, 18.00 Magyarország–Hollandia; szombat, 15.00 Ukrajna–Fehéroroszország, 18.00 Szlovákia–Hollandia. Vasárnap – 12.00: az 5. helyért; 15.00: a 3. helyért; 18.00: döntő. (NS, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?