A százas álomhatárt is átlépték a komáromiak

Komárom |

<p>Sorozatban negyedik extraligás mérkőzését nyerte meg az MBK Rieker Com-therm Komárno kosárlabdacsapata, a Duna-partiak az újonc losonci együttest győzték le otthon 102:80 arányban.</p>

Az évadkezdeti nehézségek – tartós sérülések, betegség – után, látva a losonciak elleni játékot, elmondható, hogy Richard Ďuriš legénysége egyre jobban formába lendül, és mind a mérkőzések számában, mind teljesítményben fokozatosan felzárkózik az élbolyhoz.

A várakozással ellentétben a losonciak kezdték jobban az Eurovia SBL 24. fordulójának komáromi mérkőzését. Az első negyed elején a hazaiak kísérletei többnyire sikertelenek voltak, a losonciak támadásai pedig – főleg a 21 éves tehetség, Branislav Pipíška hajszálpontos dobásainak köszönhetően – hatékonyak voltak, a vendégek 9:2-re elhúztak. Ezután Bilicék szervezettebb és koncentráltabb játékba kezdtek, és 9:9-re egyenlítettek. Az egyenlítés azonban a negyedben nem hozott fordulatot, a vendégek folytatták pontos és hatékony játékukat, és 29:25-re nyerték a negyedet.

A második negyed első fele még mindig a losonciaké volt, 4-5 ponttal vezettek, az egyre hangosabb komáromi szurkolótábor meglepetésére. A vendégek derekas ellenállását a Duna-partiak a második negyed finisében törték meg. Két és fél perccel a félidő előtt vezettek először a meccsen 43:42-re. A vezetés lavinaszerű gyors támadásokra ösztönözte a komáromiakat, különösen az ördöngösen cselező Farad Cobb volt elemében, és a negyed utolsó perceiben három triplát is szereztek (Kuffa, Halada, Cobb). Ez lényegesen meglódította a komáromi csapat pontjainak számát, és tartós önbizalmat kölcsönzött a játékosoknak. Gyakran a kosárig jutottak a labdával, ha pedig szorított a támadóidő, akkor távolról megeresztett kísérleteik is rendre sikeresek voltak. (A komáromiak 13 hárompontost dobtak).

A vendégeket szorosabb védekezéssel távol tartották a kosártól, ezért a losonciak is távolabbi dobásokra kényszerültek, ők azonban sokkal kisebb hatékonysággal céloztak messziről. A komáromiak 17 pontra növelték előnyüket, és a harmadik játékrész után 76:60-ra vezettek. A játék képe nem változott a negyedik negyedben sem. A komáromiak egy picit visszafogták az iramot, de a pontkülönbség még így is nőtt 6 ponttal. A hazaiak fölényesen nyerték 102:80-ra az átlagostól jobb színvonalú, élvezetes mérkőzést.

Jóba Mihály

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?