Egymást favorizálja a Léva és a Komárom

<p>Bár régi nagy riválisok, a férfi-kosárlabdaextraliga playoffjában története során most először találkozik egymással a lévai és a komáromi csapat.</p>

Az Eurovia SBL ma (18.00) kezdődő playoff-negyeddöntőinek legkiegyensúlyozottabb párosát alkotják a Patrióták és az MBK Rieker Com-Therm csapata. Nemcsak az alapszakaszban elért negyedik, illetve ötödik helyezésük okán, hanem szezonbeli meccseik alapján is: az első három egymás elleni találkozót a lévaiak nyerték (82:69, 94:90 hosszabbítás után, 86:80, mind a bajnokságban), ám az utóbbi három párharcból (103:75 Alpok–Adria-kupa, 82:68 Szlovák Kupa, 91:72 bajnokság) már a komáromiak kerültek ki győztesen.

Meg lehet még lepni valamivel ennyi mérkőzés után a riválist?

„Van elképzelésünk, hogy milyen hasznos újítással lehetünk sikeresek” – mondta lapunknak Paulík József, a komáromiak menedzsere. – Az utóbbi másfél hónapban elég jól összeállt a csapat. Képesek vagyunk itthon és idegenben is bárki ellen kiegyenlített meccset játszani.”

A komáromiaknak a mostani szezonban kevésbé ment a kinti meccseken, a szokásosnál gyengébb mérleggel (9 győzelem, 11 vereség) zárták ezeket a találkozóikat. „Nem hinném, hogy ez gond lenne. A fiúk már tapasztaltak annyira, hogy ez ne zavarja őket. Az Alpok–Adria-kupában a komoly erővel bíró Děčínben tudtunk nyerni, nemrég Losoncon is viszonylag sima győzelmet arattunk. A lévaiaktól két alkalommal is az utolsó pillanatokban kaptunk ki. Bár az esetleges sorsdöntő meccset ők játszhatnák hazai pályán, ezért némileg előnyösebb helyzetben vannak, van bennünk erő és elszántság, hogy ezt elimináljuk” – jegyezte meg Paulík, hozzátéve, bár ritkaságszámba megy, ezúttal minden játékosuk egészséges.

A Patrióták – minimum a klub internetes honlapjának bejegyzései alapján – már régóta a komáromiak elleni régiórangadóra készülnek. Teo Hojc vezetőedző enyhe favoritnak tartja a tavalyi finalista Duna-partiakat. „A komáromiak legnagyobb fegyvere a játékosaik egyéni teljesítményében és a jó hárompontosaikban rejlik. Csapatjátékunkkal és küzdőszellemünkkel megpróbáljuk őket megállítani. Ha sikeresek akarunk lenni, el kell érnünk azt a hőfokot, amelyen ők is játszanak” – nyilatkozta a szlovén tréner a basketliga.sk-nak.

A párharc első mérkőzését élőben közvetíti a 213-as tv-csatorna.

A másik három negyeddöntős párosítás: Košice–Handlová, Inter Bratislava–Lučenec, Prievidza– Svit. A sorozatok az egyik fél három győzelméig tartanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?