A Real Madrid nyerte a rangadót

Pozsony. Angliában meglepetésre a listavezető Chelsea nem tudott győzni az sereghajtó Leeds otthonában. Németországban csak remizett a Stuttgart, de továbbra is vezeti a Bundesligát. Spanyolországban a szuperrangadón a Real Madrid győzött – idegenben.

ANGLIA

A barcelonai Ricardo Quaresmát (balra) a madridi Roberto Carlos szereli a spanyol bajnokság örökrangadójánTASR/AFP-felvéteNagy meglepetésre az eddig listavezető Chelsea nem bírt a sereghajtó Leeds Uniteddel, de a tabella élén maradt, mert a Leicester City döntetlent ért el az Arsenallal szemben. A 3. helyen álló Manchester United szurkolói nem csak Ruud van Nistelrooy és a csereként pályára lépett Diego Forlan két-két találatának, s az Aston Villával szemben elért 4:0-nak örülhettek. Közel másfél hónapos szünet után ugyanis visszatért az együttes egyik legfontosabb futballistája, a világ legjobb támadó-középpályásai közé tartozó Paul Scholes. Az angol válogatott játékos az 59. percben Ryan Giggset váltotta. A szombati játéknapon Robbie Keane volt a legeredményesebb, három gólt szerzett a Tottenham Hotspur–Wolverhampton Wanderers találkozón, s ezzel nagyban hozzájárult a házigazdák fölényes győzelméhez. Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője tegnap este kijelentette, hogy mindenben megállapodott a klubbal szerződésének meghosszabbításáról, így már csak az aláírások hiányoznak a kontraktusról.

15. forduló: Newcastle–Liverpool 1:1, góllövők: Shearer (62. – 11-esből), illetve Murphy (6.); Birmingham–Blackburn 0:4, g.: Ferguson (66.), Neill (68.), Tugay (82.), Gallagher (88.); Fulham–Bolton 2:1, g.: Davis (75.), Sava (76.), ill. Davies (53.); Leeds–Chelsea 1:1, g.: Pennant (18.), ill. Duff (70.); Leicester–Arsenal 1:1, g.: Hignett (90.), ill. Silva (60.); Manchester United–Aston Villa 4:0, g.: Van Nistelrooy (16., 45.), Forlan (90., 91.); Middlesbrough–Portsmouth 0:0; Tottenham– Wolverhampton 5:2, g.: Keane (29., 75., 83.), Kanoute (50.), Dalmat (90.), ill. Ince (30.), Rae (84.); Everton–Manchester City 0:0; Southampton–Charlton 3:2.

NÉMETORSZÁG

Jól mutatkozott be a Hertha kispadján Andreas Thom, aki a menesztett Stevens edző helyett vezeti a berlinieket. Csapata ugyanis remizett a Dortmund otthonában. A Borussia egyébként hullámvölgyben van, már hat tétmeccsen nem nyert! Balszerencséjére izomhúzódást szenvedett Reuter, aki jelenleg a 14. sérültje a csapatnak! ,,Nem tudom, mit csináljak! Hiszen ma is négy játékos szerepelt az amatőr együttesből” – kesergett Sammer edző. A korábban a klub amatőrcsapatában játszó Salvatore Gambinóval erősített a német labdarúgó Bundesligában szereplő Borussia Dortmund. A 20 éves csatárt az együttest sújtó sérüléshullám miatt hozták fel a területi bajnokságból, és igencsak rászolgált a 2006-ig szóló kontraktusra, mivel három „tesztmérkőzésén” kétszer talált a kapuba az élvonalban. Gambino „civilben” a klub áruellátási részlegének kiskereskedői tanfolyamára jár. A Rostock nosztalgiából még az NDK-s időkből származó sárga–kék szerelésben lépett pályára, és simán győzött Münchenben! A Télapónak öltözött nézők ingyen tekinthették meg Wolfsburgban az FC Kaiserslautern elleni mérkőzést. A házigazdák minimális követelményként szakáll, kabát és süveg viselését szabták meg. A jeles napra való tekintettel a szervezők mintegy ötezer csokimikulást osztottak szét a szurkolók között. Tíz év után úgy fogadta a Bremen a Bayernt, hogy a táblázaton előtte állt, és a müncheniek utoljára három éve győztek a Werder ellen. A hazaiak ugyan vezettek, de végül Pizarro lesgólját megadta a bíró, s döntetlen lett az eredmény.

15. forduló: Bremen–Bayern 1:1, góllövők: Ailton (58. – 11-esből), illetve Pizarro (79.); 1860 München–Rostock 1:4, g.: Weissenberger (3.), ill. Rydlewicz (9.), Max (17., 79.), Schultz (67.); Wolfsburg–Kaiserslautern 4:1, g.: Baiano (23., 53., 55.), Schnoor (90. – 11-esből), ill. Knavs (13.); Freiburg–Bochum 4:1, g.: Antar (3., 11., 79.), Sanou (22.), ill. Hashemian (13.), Madsen (24.); Dortmund–Hertha 1:1, g.: Leandro (69.), ill. Madlung (79.); Stuttgart–Hamburg 0:0; Frankfurt–Hannover 2:2, g.: Schur (17.), Skela (64. – 11-esből), ill. Stendel (18.), Christiansen (87. – 11-esből); Köln–Leverkusen 0:0; Schalke–Mönchengladbach 2:1, g.: Seitz (1., 54.), ill. Ulich (43.).

AUSZTRIA

Mátyus János csapata, az Admira legyőzte Fülöp Zoltán együttesét, a Mattersburgot, s az APA hírügynökség szerint mindkét magyar játékos jó teljesítményt nyújtott, bár Mátyust a 87. percben kiállították.

20. forduló: Admira–Mattersburg 2:0; GAK–Kärnetn 4:1; Pasching– Bregenz 3:1; Salzburg–Austria 0:1; Rapid–Sturm 1:1.

SPANYOLORSZÁG

Nem született meglepetés a szuperrangadón: a Real Madrid – 100 000 néző előtt – 2:1-re nyert az FC Barcelona vendégeként. A fővárosiak legutóbb 1983. október 22-én diadalmaskodtak bajnokin a Nou Campban, azután 19 alkalommal maradtak nyeretlenek, de most véget vetettek a rossz sorozatnak. Az első negyedórában az esélyesebb vendégek próbálkoztak többet, de nem tudták feltörni a hazaiak védelmét, igaz, a ritka ellentámadások sem jelentettek veszélyt. A színvonal a következő 15 percben sem emelkedett, a Real nem „pörgött” igazán, míg a Barcelona örült, hogy elmaradtak a rivális nagy rohamai. Az első helyzetre a 36. percig vártak a szurkolók, ekkor Xavi 20 m-es szabadrúgását tolta fölé Iker Casillas, majd nem sokkal később szerencsés góllal, de nem érdemtelenül jutott vezetéshez a Real Madrid. A második félidő előtt egy pucér férfi rohant a pályára, de „fellépése” gyorsan befejeződött a biztonságiaknak köszönhetően. Az 54. percben Raul tovább ronthatta volna a hazaiak hangulatát, de Beckham remek beadását 4 m-ről fölé rúgta, pedig senki sem zavarta. Ezután magára talált a Rijkaard-gárda, egy kontra után Overmars lövését hárította bravúrral a madridi kapus, majd hamarosan Kluivert egyenlíthetett volna, de ezt is megakadályozta Casillas. Negyedórával a lefújás előtt mégis a Real volt ismét eredményes a volt barcelonai csillag, Ronaldo révén. Ezzel el is dőlt a 3 pont sorsa, bár Kluivert még szépített, majd Gerard lövését Casillas hatalmas bravúrral hárította.

15. forduló: Osasuna–Vigo 3:2, góllövők: Aloisi (28., 49.), Barion (73.), illetve Ignacio (37.), Catanha (92.); La Coruna–Malaga 1:0, g.: Capdevila (58.); San Sebastian–Betis Sevilla 0:4, g.: Capi (5.), Joaquin (16., 59.), Juanito (49.); Barcelona–Real Madrid 1:2, g.: Kluivert (82.), ill. Roberto Carlos (36.), Ronaldo (72.); Albacete–Santander 4:0; FC Sevilla–Zaragoza 3:2; Mallorca–Valladolid 1:0; Murcia–Villarreal 1:1.

OLASZORSZÁG

A Lazio az első félidőben szerzett két góllal eldöntötte a Juventus elleni rangadót, s a szünet után már megő-rizte előnyét. A torinóiak egy hét alatt harmadszor kaptak ki: múlt szombaton hazai pályán az Internazionalétól 3:1-es, míg kedden Dortmundban a Galatasaraytól BL-meccsen 2:0-ás vereséget szenvedett Marcello Lippi együttese.

12. forduló: Empoli–AC Milan 0:1, góllövő: Kaká (81.); Lazio–Juventus 2:0, g.: Corradi (20.), Fiore (45. – 11-esből); Bologna–Ancona 3:2; Internazionale–Perugia 2:1; Lecce– Parma 1:2; Modena–Brescia 1:1; Sampdoria–Siena 2:1; Udinese– Reggina 1:0. A Chievo–Roma meccs jóval lapzárta után ért véget.

BELGIUM

15. forduló: St. Liége–FC Bruges 3:1; Genk–Anderlecht 0:1; Mouscron–Charleroi 3:0; Lierse–Westerlo 0:1; La Louviere–St. Truiden 0:0; Antwerp–Gent 0:1; Lokeren–Beerschot 0:1; Mons–Zolder 1:2; Cr. Bruges–Beveren 0:4.

FRANCIAORSZÁG

17. forduló: Lyon–Metz 2:1; Marseille–Monaco 1:2; Lens–Sochaux 0:3; Ajaccio–Auxerre 1:2; Bordeaux–Lille 2:1; Nantes–Toulouse 1:1; Rennes–Paris SG 1:1; Strasbourg– Bastia 4:2.

HOLLANDIA

A PSV Eindhoven többek között Mateja Kezsman négy góljának köszönhetően kiütéses győzelmet aratott a Volendam ellen. A házigazdák szerb csatára az 50. és 58. perc között egymás után háromszor talált a hálóba.

14. forduló: Eindhoven–Volendam 7:0; Tilburg–Utrecht 0:2; Nijmegen–Waalwijk 1:1; Arnhem–Zwolle 5:2; Breda–Heerenveen 2:3; Roosendaal–Alkmaar 1:0; Feyenoord–Den Haag 4:1.

TÖRÖKORSZÁG

15. forduló: Besiktas–Adanaspor 2:1; Diyarbakirspor–Elazigspor 2:0; Istanbulspor–Galatasaray 3:1; Samsunspor–Sebatspor 1:1; Trabzonspor–Gaziantepspor 3:0; Denizlispor–Konyaspor 3:2; Malatyaspor–Genclerbirligi 1:1; Rizespor–Bursaspor 1:0. (MTI, at)

Magyar és szlovák játékosok külföldön

ANGLIA: Greško (Blackburn, 90 perc a Birmingham ellen), Németh Szilárd (Middlesbrough, 22 perc a Portsmouth ellen).

NÉMETORSZÁG: Szabics (Stuttgart, 90 perc a Hamburg ellen), Lisztes (Bremen, 90 perc a Bayern ellen), Király és Dárdai (Hertha, 90 perc a Dortmund ellen), Karhan (Wolfsburg, 90 perc a Kaiserslautern ellen).

AUSZTRIA: Klausz és Hlinka (Bregenz, 90 perc a Pasching ellen), Zátek és Kausich (Mattersburg, 90 perc az Admira ellen), Mátyus (Admira, a 87. percig a Mattersburg ellen).

TÖRÖKÖRSZÁG: Ľalík (Adanaspor, 90 perc a Besiktas ellen), König és Debnár (Elazigspor, 90 perc a Diyarbakirspor ellen), Czinege (Elazigspor, a 60. perctől a Diyarbakirspor ellen). (at)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?