A Real átlépett a milliomos PSG-n

A Real Madrid a vártnál sokkal könnyebben búcsúztatta a PSG-t a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A Real Madrid a vártnál sokkal könnyebben búcsúztatta a PSG-t a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Liverpool az idegenbeli 5:0-s sikert követően a hazai 0:0-val is magabiztosan jutott tovább.

Mindenki arra számított, hogy a madridi 1:3 után a PSG hazai pályán a sérült Neymar nélkül is „nekiesik” a Real Madridnak, ehhez képest az első hazai kapura lövésre a 42. percig kellett várni, de az is egy gyenge próbálkozás volt Mbappé részéről, amit Navas magabiztosan hárított. Közben a Real két ziccert is kidolgozott, de Ramos, majd Benzema lövésénél is nagyot védett Areola.

A második félidőre nagyobb sebességre kapcsolt a PSG, de ez csak abban mutatkozott meg, hogy Di Maríáék sokkal jobban kinyíltak, amit szinte azonnal megbüntetett a Real: természetesen Ronaldo volt eredményes, aki immár zsinórban kilencedik BL-meccsén talált be. Erre rajta kívül csupán Ruud van Nistelrooy volt képes a Manchester Unitedben. A játékrész közepén aztán minden eldőlt, ha még volt egyáltalán nyitott kérdés. Marco Verratti ugyanis egy vélt vagy való szabálytalanság után olyan vehemensen reklamált a játékvezetőnél, hogy Felix Brych azonnal felmutatta neki a második sárgáját, majd a pirosat. Az addig is tartaléklángon pislákoló párizsiak sorsa ezzel megpecsételődött.

A Real élvezte a focit, sorozatban alakította ki a helyzeteket, de csak nem tudta növelni előnyét. A hazaiak azonban egy kapu előtti kavarodást követőn egyenlítettek, miután Cavani lábáról a hálóba pattant a labda. Felcsillant ugyan a remény, de talán a párizsi játékosok sem bíztak benne, hogy szűk 20 perc alatt emberhátrányban még két gólt szereznek a rendkívül magabiztosan futballozó madridiak ellen. A két gól helyett még egy komolyabb helyzetre sem futotta erejükből a hátralévő időben, a Real pedig Casemiro megpattanó lövésével megnyerte a meccset, és a vártnál sokkal könnyebben, kettős győzelemmel búcsúztatta a párizsi „kirakatcsapatot”.

A mérkőzést követően a PSG-t irányító Unai Emery meglepetésre a BL megnyeréséről beszélt. „Biztos vagyok benne, hogy ez a csapat képes lesz megnyerni a Bajnokok Ligáját, csak türelmesnek kell lennünk. Az első mérkőzésen dőlt el a sorsunk, ahol a végét leszámítva mi voltunk a jobb csapat. Nem szégyen kikapni a Real Madridtól, de a legjobb tizenhat között elbúcsúzni a BL-től nem a legkellemesebb érzés. Nem ez a megfelelő időpont arra, hogy a jövőmről beszéljek” – mondta a francia csapat edzője.

A spanyol szakvezetőnek a szezon végén lejár a szerződése, nagy meglepetés lenne, ha a következő idénynek is vele vágna neki a PSG.

Zinedine Zidane ezúttal is igazi úriember volt, hiszen megdicsérte a pocsék produkciót nyújtó ellenfelet. „Nem játszott rosszul a PSG, de nálunk mindenki nagyszerű teljesítményt nyújtott – kezdte értékelését a Real vezetőedzője. – Megérdemelten jutottunk tovább, most már koncentrálhatunk a bajnokságra. A kiállítás megváltoztatta a mérkőzés menetét, mi még magabiztosabbak lettünk, a második gólunkkal minden eldőlt.”

A nap másik mérkőzésén a Liverpool hazai pályán ugyan csak 0:0-s döntetlent ért el a Portóval szemben, de mivel idegenben 5:0-ra nyertek az angolok, magabiztosan jutottak a legjobb nyolc közé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?