A legfontosabb az alkalmazkodás

A magyar női kézilabda-válo-gatott ma (18.30) Csehország ellen kezdi meg szereplését a svédországi Európa-bajnok-ságon. Kim Rasmussen szö-vetségi kapitány szerint az első meccsen kötelező a győ-zelem.

A magyar női kézilabda-válo-gatott ma (18.30) Csehország ellen kezdi meg szereplését a svédországi Európa-bajnok-ságon. Kim Rasmussen szö-vetségi kapitány szerint az első meccsen kötelező a győ-zelem. A magyar válogatott dán szakvezetőjétől a szövet-ség közvetítésével e-mailben kaptunk választ kérdéseinkre.

Mennyire volt nehéz összeállítani az Eb-keretet?

Jó játékosok közül mindig nehéz választani, ezúttal azonban szinte nem én jelöltem ki a keretet, hanem az élet, hiszen sérülés miatt nem számíthatunk Zácsik Szandrára, Tomori Zsuzsannára, Mayer Szabinára és Kovacsics Anikóra, Szucsánszki Zita Eb-szereplése pedig továbbra is kérdéses.

Hogyan reagált a sorozatos sérülésekre? Dühös volt, vagy azonnal a megoldási lehetőségekre koncentrált?

A sérüléseket meg lehet élni problémaként és kihívásként is, én utóbbit tartom célravezetőnek. Folyamatosan keressük a legjobb megoldást, hogy azok a játékosok, akik részt vesznek a kontinensviadalon, azok tudásuk legjavát adják. Csak ezt az utat látom célravezetőnek.

Nagy hátrányt jelent a sérültek kiesése?

Természetesen, hiszen nagyon érdekes eredményre jutnánk, ha például a norvég válogatottból kivennénk mondjuk Nora Mörköt, Veronica Kristiansent, Heidi Lökét, Stine Oftedalt és az egyik kapust. Nem ismerek azonban a magyaron kívül még egy olyan válogatottat a világon, amelyik megveri a románokat Romániában ennyi kulcsembere nélkül.

Mik a céljai a magyar válogatottal az Eb-n?

A sok sérült ellenére is úgy utazunk ki, hogy mérkőzéseket szeretnénk nyerni. Ha netán veszítenénk, én lennék a legcsalódottabb, és addig rágnám magam újra és újra a problémákon, amíg meg nem oldanám őket.

A magyar válogatott Csehországgal, Dániával és Montenegróval került egy csoportba. Hogyan jellemezné az ellenfeleket?

Nem mondanám, hogy jó vagy rossz sorsolást kaptunk, egy Eb-n minden csapat erős. Ha ki kell emelnem egy csapatot, amelyet le szeretnék győzni, az Dánia. Montenegró ellen rengetegszer küzdöttem, mindent tudok róluk, örülök, hogy a délszlávok a csoportunkba kerültek. Csehországot a sorsoláskor úgy ítéltem meg, hogy kötelező legyőzni, nyilván a sérültjeink miatt nehezedett a helyzetünk, de mint mondtam: úgy utazunk ki az Eb-re, hogy meccseket akarunk nyerni – legelőször is a csehek elleni találkozót.

Mit jelent önnek a dánok elleni találkozó?

Szerettem volna elkerülni Dániát, korábban, a lengyelekkel eddig nem sikerült legyőznöm hazám válogatottját, de számomra egyáltalán nem probléma ellenük készülni és pályára lépni.

Mit gondol, mi a legfontosabb egy csapatban? A megfelelő játékosok kiválasztása, a „kémia” kialakítása, a célravezető taktika kitalálása vagy valami más?

Jelen pillanatban számunkra a legfontosabb az alkalmazkodás, a kihívásoknak való megfelelés, hogy az a csapat, amely pályára lép az Eb-n, a lehető legjobban szerepeljen, és megtaláljuk a játékosoknak legmegfelelőbb védekezést és támadást. Ezen dolgoztunk az elmúlt hetekben is.

Mi a magyar válogatott legnagyobb erőssége?

Reményeim szerint a csapategység, az, hogy mindenki tudja a dolgát és pontosan végrehajtja, és odafigyelünk minden nüanszra, hiszen apróságokon is rengeteg múlhat egy-egy mérkőzésen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?