A hétvége negatív hősei: Szentes Lázár és Rudolf Gergely

<p>Botrányoktól volt hangos az NB I hétvégi fordulója. Nyíregyházán a bíró fújt be egy furcsa büntetőt a hajrában; a győrieknél Miriuta edző ismét kiakadt, ezúttal Rudolf Gergelyre; Szombathelyen a szurkolók Szentes Lázár ellen indultak, de az edző megmenekült. S már megint sikerült fordítania két csapatnak.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A forduló pénteki nyitómérkőzésén még egy egészen ártatlan üggyel találkoztunk: Farkas Ádám a hajrában egészen váratlanul ítélt tizenegyest a hazaiaknak, miután Zoran Kosztics beleült Laczkó Zsolt ölébe. Miután a két focista a földre huppant, jöhetett a büntető, amellyel a nyírségiek egyenlítettek. „Ne haragudjatok, de ilyen párharc után még nem láttam soha, hogy büntetőt adnak. Lelke rajta, különösebben nem érdekel, 1:1, elvittünk egy pontot” – mondta a meccs után beletörődve Bekő Balázs, a kecskemétiek edzője. Különösebb jelentősége az esetnek tényleg nincs, mindkét csapat biztos tagja a középmezőnynek.

Hiányzik a szív

Győrben, ugye, súlyosabb a helyzet. Az ETO 2:1-re kikapott az MTK-tól, és a mérkőzés után a győriek edzője, Vasile Miriuta ismét kiakadt. „Rudolf Gergely játékára nem számítok a továbbiakban, mert a bajban csak olyan játékosokra van szükségem, akik teljes intenzitással küzdenek az ETO sikeréért” – fogalmazott az edző, ezúttal végre nevesítve is valakit azok közül, akinek a hozzáállásával nem elégedett.

A győri futball ügye egyébként számtalan kérdést fölvet a magyar futballal kapcsolatban. Tavaly jelent meg a Blikkben egy cikk, amelyben egy informátor arról nyilatkozott, hogy egy magyar élvonalbeli focista alapbére (klubhovatartozástól függően) havi 600 ezer és másfél millió forint (kb. 2000 és 5000 euró) közé tehető. A neve elhallgatását kérő személy azt is közölte, hogy a legnagyobb sztárok (mint például Juhász Roland a Videotonnál) akár havi 5-6 millió forintot (16 000–20 000 euró) is kaszálhatnak. Nem szeretnénk Rudolf pénztárcájában turkálni, de valami azt súgja: a focista már elég pénzt keresett ahhoz Győrben, hogy a klubszínekért és a szurkolókért a bajnokság végéig maximális erőbedobással odategye magát.

Halmosi: ide jutottunk

Egy másik nyugati futballfellegvár is eltűnhet az NB I-ből. A kiesés ellen harcoló Haladás 3:0-ra kapott ki hazai pályán a tavasszal menetelő Fraditól. „Szégyen, hogy egy év alatt sikerült ide jutnunk. Ezt a mecscset szakmailag nem értékelném” – összegezte a mérkőzést Halmosi Péter, a Szombathely klublegendája. A teljesen egyoldalú mérkőzés után a szombathelyiek csak annak örülhettek, hogy nem kaptak hét gólt, mint egy héttel ezelőtt, a Videoton ellen. A vereséget a szurkolók is nehezen viselték, s egy csoportjuk megindult Szentes Lázár edző felé, aki a találkozót eltiltása miatt a játékoskijáró feletti szektorból tekintette meg. A tréner azonban időben kapcsolt, és autós segítséget igénybe véve a székházban talált menedéket. Nyilatkozni nem akart.

„Fordulatos” meccsek

Cikkünket zárjuk egy elgondolkodtató statisztikai adattal. A szombati játéknapon öt mérkőzést játszottak az NB I-ben, s ezek közül két mérkőzés volt, amelyen az egyik csapatnak sikerült a meccs közben meglepetést okozva fordítania. A bátran fogadók magas oddszokkal söpörhettek be nyereményt, ha eltalálták, hogy a Dunaújváros–Puskás Akadémia (2:3) és a Pécs–Honvéd (2:1) találkozón fordításra kerül sor (Dunaújvárosban a hazaiak kétszer is vezettek, mégis a Felcsút nyert).

Két meccs, nem nagy ügy, gondolnánk. Csakhogy az öt európai topligában (angol, spanyol, német, olasz, francia) szombaton összesen 23 élvonalbeli bajnokira került sor, s ezeken mindössze egy csapatnak jött össze ez a bravúr: az angol bajnokságban a Stoke City 0:1-ről nyert 2:1-re a Southampton ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?