A Győr hengerelt, a Fradi búcsúzott

<p>A Győr ismét nyert, a Ferencváros kikapott utolsó középdöntős meccsén a női kézilabda Bajnokok Ligájában, így a fővárosi zöld-fehérek nem jutottak az elődöntőbe. A férfiaknál a szegediek és a veszprémiek is előnyből várhatják a nyolcaddöntő visszavágóját.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A női kézilabda Bajnokok Ligája aktuális szezonjának egyetlen veretlen csapata, a Győr utolsó középdöntős mérkőzésén is megőrizte hibátlan mérlegét: a zöld-fehérek hazai pályán 32:24-re győzték le a dán Randerst.

Ambros Martín, a győriek vezetőedzője mégsem volt maradéktalanul elégedett: „Megszereztük a győzelmet, és ez a legfontosabb, ugyanakkor voltak olyan részcéljaink a mérkőzésen, amelyeket nem sikerült megvalósítanunk, és emiatt van bennem egy kis csalódottság. De a lényeg az, hogy hibátlanul zártuk a sorozatot, és készülhetünk az elődöntőre.” Ott a Krim Ljubljana, Oltchim Valcea kettősből kerül ki az ETO ellenfele (a két csapat mérkőzése lapzárta után ért véget).

A legjobb négy között végül csak egy magyar csapat lesz, a Ferencváros ugyanis a félidőben hiába vezetett négy góllal Zvenyigorodban, végül 30:27- es vereséget szenvedett, s harmadik lett csoportjában. „Elfogytunk a sorozat végére, de az utazási nehézségek végképp megpecsételték a sorsunkat, és akkor Dajka Bettina második félidei agyrázkódását még nem is említettem. Szinte alvás nélkül, a meccs előtti edzést is kihagyva álltunk ki a találkozóra. A végén már csak a szívünk vitt előre, de ezúttal ez kevésnek bizonyult. Ebben most ennyi volt sajnos” – nyilatkozta Elek Gábor, a Fradi trénere.

A férfiaknál a nyolcaddöntők első mérkőzései voltak műsoron: a Szeged elvette a Kielce veretlenségét, 26:25-re legyőzte az eddig százszázalékos lengyel csapatot. Skaliczki László együttese taktikus játékkal végig vezetett, a vendégeknek végig kapaszkodniuk kellett. A hajrá előtt néggyel is mentek a szegediek, de a végjátékra elfogyott az erő, és izgulni kellett a győzelemért, de akár a minimális előnyért is.

„Úgy álltunk hozzá a meccshez, hogy mindent megteszünk a sikerért, azt hiszem, nem lehet bennünk hiányérzet. A második félidőben Mikler remekül védett, és a védekezésünk is jól zárta a területeket. Szép meccs volt, modern kézilabdával, azt gondolom, sikerült visszaadnunk a közönségnek abból, amit mi kaptunk tőlük. Gratulálok mindkét csapatnak” – mondta Skaliczki László edző.

A veszprémiek is előnyből várhatják az eheti visszavágót: a magyar bajnok 23:20-ra győzött a spanyol León otthonában. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?