A galántai szorító bajnokai

Huszonkét év elteltével rendeztek újra országos egyéni ökölvívó-bajnokságot Galántán. Kitett magáért Kovács Tamás (Tomi Kid), a házigazda K.O. Box alapítója és éltetője.

Huszonkét év elteltével rendeztek újra országos egyéni ökölvívó-bajnokságot Galántán. Kitett magáért Kovács Tamás (Tomi Kid), a házigazda K.O. Box alapítója és éltetője. Olyan díjakkal kedveskedett a legjobbaknak, amilyeneket nemigen szoktak kapni.

„Kiváló alkalom kínálkozott, amikor 1993 után újra városunk kapta a bajnokságot. Amióta önálló Szlovákia, ez volt a legszínvonalasabb bajnoki ringcsata. Igyekeztem, hogy minden meglegyen az öklözőknek – húzta alá a házigazda. – Látványos külsőségek közepette profi szintű ellátásban volt részük a legjobbaknak. Az érmesek a kupa mellé különdíjat is kaptak, a győztesek még focira is elmehetnek Milánóba. A férfiak kilenc, a nők négy súlycsoportban csatáztak. A lányoknak virággal is kedveskedtem. Törődtem az érmesekkel, mindenki megkapta, amit megérdemelt. Meglepetésekben, harcias küzdelmekben sem volt hiány.”

Tankó hozta a kötelezőt

Négy érem maradt a vendéglátó klubban. Tankó Vilmos 52, Michal Plesník 91 kilóban lett első. „Vili hozta a kötelezőt, technikai KO-val győzött a második menetben. Hazai szorítóban eddig kétszer kapott ki Tlkanec, először és most is Plesník volt a legyőzője. A 64 kilóban végül ezüstérmes Ladislav Matúš a torna legjobb mérkőzésén maradt alul Zátorskýval szemben. Mindenkit meglepett, hogy a bírók nem védencemet látták jobbnak. Sok néző szerint is Matúšnak járt volt a döntőbeli győzelem. Elégedett vagyok Kristián Rigóval is, aki 81 kilóban bronzérmet szerzett” – méltatta klubjának érmeseit Kovács Tamás.

Koczkás újabb diadala

Három dobogós helyük volt a komáromi Spartak öklözőinek. „Ha mindenki ringbe léphetett volna, több érmesünk lenne. Lévai Sándor és Kovács Kálmán sérült, Bölcskei Csaba és Diana Kulinová profinak szerződött, Csonka Máriót pedig munkahelyi elfoglaltsága nem engedte a szorítóba – sorolt a hiányzókat Győrfi György vezetőedző. – A hölgyeknél Koczkás Tünde gyarapította győzelmeit. Ezúttal a klubunkból az idén érettségiző Bodoki Lillával öklözött 81 kilóban, és a harmadik menetben technikai KO-val nyert. Tizenegy meccsből ez volt a tizedik diadala. Tavaly második lett, előtte egy évvel már elsőként fejezte be a bajnokságot. Harmadikos hallgató a Selye-egyetemen, ahol Dobai Beáta is segíti a lányok felkészítését. Ugyanebben a súlycsoportban a férfiaknál a pozsonyi főiskolás, Marek Strapec lett színeinkben a második, amivel a torna legnagyobb meglepetését okozta, hiszen megverte az egyik bajnokjelöltet. A döntőben aztán szoros meccsen kapott ki a tapasztaltabb Strniskótól.”

Takács könnyen nyert

Négyen bokszoltak az 56 kilóban, s mindkét csatáját könnyedén nyerte a galántai Takács Mihály, aki a pozsonyi ŠKP színeiben indult. Már a nemzetközi porondon is bizonyított, más csatára készült a bajnokságon. „Csak Tankóra készítettem fel. Érdekes lett volna, ha találkoznak, de Vili lefogyasztott az 52 kilóba, így csatájuk elmaradt – mondta lapunknak Misi édesapja, az egykori csehszlovák bajnok Takács László, aki egyben fia edzője is. – Nem akartam elhinni, mikor a mérlegeléskor Tankó más súlycsoportba nevezett. Megmaradt ellenfeleit Misi könnyen megverte. Két győzelmével tizennyolc évesen most lett először felnőttbajnok. Több gyerekem van, de Misi tiszta más, kitűnik a többiek közül. Különleges, mindent betart. Ha kitart, még sokra viheti.”

Osaďan egyetlen menete

Két klubtárs találkozott a 60 kilósok egyetlen mérkőzésén. A pozsonyi ŠKP mezében öklöző kalondai származású Osaďan Zsolt egy menet alatt győzött Peter Kontár ellen. „Egy héttel a bajnokság előtt döntöttem el nyitrai edzőimmel, Tibor Hlavačkával és Pavel Hlavačkával, hogy megpróbálom. Lementem a 64 kilóból a hatvanba, s mivel csak egy ellenfelem volt, nem sokat öklöztünk, mert klubtársam az első menet után feladta – részletezte a Nyitrán élő fiatalember. – Műtét után vagyok, még nem voltam teljes erőállapotban, így jól jött, hogy nem kellett sokat bokszolni. Idén három operáción estem át, mert ínszakadás volt a vállamban. Pedig az első fél évben jól ment az öklözés. A nyitrai csapattal megnyertük az interligát, s egyszer sem vesztettem meccset. Aztán – szintén 64 kilóban – harmadik lettem a párizsi nemzetközi tornán. Ezt követően jött a sérülés, s a bajnokságon tértem vissza a ringbe. Tavalyelőtt nyertem utoljára bajnoki címet, s összesen ez volt a harmadik aranyérmem a felnőttek között.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?