„A DAC a szívügyem”

Dunaszerdahely. Ötéves szünet után visszatért a bennmaradásért küzdő DAC-hoz Simon Gyula. A 38 esztendős, egykori válogatott középpályástól, aki korábban Kassán, Nagyszombatban, a bécsi Austriánál és a Riedben futballozott, sokat várnak a csallóközi vezetők.

Sokat töprengett a sárga-kékek a ajánlatán?

Hosszú ideje Ausztriában légióskodtam, utoljára az V. ligás Weite Star-ban játszottam. Novemberben megkeresett Antal Barnabás, az új klubelnök, s kért, hogy segítsek a csapatnak. Egyáltalán nem haboztam, hiszen a DAC a szívügyem. Itt váltam ismert játékossá, s családommal a városban telepedtem le. Mindent megteszek azért, hogy bennmaradjunk. Egyelőre féléves megállapodást írtam alá.

Nehéz feladat előtt állnak, hiszen hétpontos a hátrányuk a bennmaradást jelentő 12. helyezéstől.

Az új vezérkar a csapat megerősítésén fáradozik, meggyőző-désem, hogy tavasszal egy egészen más csapat lép majd pályára. Elsősorban idegenben várnak ránk rendkívül fontos meccsek, nincs mese, vendégként is pontokat szereznünk. Nem eshetünk ki akkor, amikor a klub fennállásának centenáriumát ünnepeljük.

Az alapozás során nem kíméli magát, úgy edz, mint a többiek.

Szerencsére még bírom szuszszal, pedig a tréner alaposan megdolgoztat bennünket. Szinte mindent végigcsinálok a jóval fiatalabb fiúkkal. Eszemben sincs könnyítést kérni egykori játékostársamtól, Dušan Libától. A bajnoki összecsapások hajrájában szükségünk lesz a jó erőnlétre.

Az előkészületi találkozókon a legjobbak közé tartozik, a Slovan ellen parádés gólokat lőtt.

Igyekszem eleget tenni az elvárásoknak, mert nem azért szerződtettek, hogy mellékszereplő legyek. Az égszínkékekkel vívott meccsen jól ment a játék, először szabadrúgásból sikerült a kapuba találnom, majd a kapust is kicselezve gurítottam a hálóba. Remélem, nem lőttem el idő előtt a puskaporomat, s tartalékoltam még a II. ligás találkozókra is.

Teljesítménye alapján még évekig futballozhat, meddig akar aktívan játszani?

Elsősorban amíg az egészségem engedi, s hasznára vagyok a csapatnak. Ha észreveszem, hogy kilógok a sorból, azonnal szögre akasztom a futballcsukát. Előreláthatólag a búcsú még egy-két esztendővel odébb van.

Tehát még az is előfordulhat, hogy fiával találkozik a zöld gyepen

Ez nem látszik túl valószínűnek, mert Viktor még csak 16 esztendős. Ő is középpályás, s nyártól a pozsonyi Inter ifjúsági együttesében szerepel. Egyébként már magasabb nálam, s remélem, idővel a nyomdokaimba lép.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?