Futófesztivál és Családi nap Felsőszeliben

felsőszeli

Szombaton a felsőszeli RoniRun Club, valamint Felsőszeli és Alsószeli községek szervezésében 12. alkalommal kerül sor a népszerű nemzetközi futóversenyre, melynek kínálatában a három (Felsőszeli hármas) és a tíz kilométer (Felsőszeli tízes) mellett tizedszer szerepel a Szeli félmaraton.

A szervezők sokszínű műsorkínálattal várják a sportolókat, a gyerekeket és a két település lakosait. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén a részvételi limit már 400 induló. „Tavaly háromszáz volt a garantált éremszám, ezúttal négyszáz futóérem kerül kiosztásra. Ugyancsak újdonságnak számít a műsor bővítése. A szombati nap első fele hagyományosan a futásról, a második része pedig a szórakozásról szól. A Családi nap küldetése a faluközösség összekovácsolása, fénypontja egy élő koncert lesz. Visszakanyarodva a futáshoz, aki nem élt az online regisztráció lehetőségével, az a szabad helyek függvényében a helyszínen reggel 7.30-tól nevezhet. A félmaraton rajtjára 10.00-kor kerül sor, a 10 kilométert 10.30-kor, a 3 km-t pedig 10.35-kor indítjuk. A gyermekek versenyei negyed 10-től fél 11-ig zajlanak. A futók hitelesített útvonalon róják a kilométereket, versenyünk velejárója a csipes időmérés, a rajtszám, a frissítő, az értékes díjakban bővelkedő tombola. A verseny útvonalán két kilométerenként frissítőállomások lesznek. Megdőlhet a részvételi rekord, eddig 250-en neveztek” – tájékoztatta lapunkat versenyükről Kontár Ronald, a RoniRun Club elnöke.

„Ami a díjazást illeti, a félmaratoni táv abszolút győztese a Felsőszeli TE elnökének kupáját, 10 kilométeren pedig a Szabó Béla-kupát kapja. A félmaratonon és a 10 kilométeren a három leggyorsabb férfi és nő anyagi juttatásban részesül, idén már 60, 30 és 15 euróval jutalmazzuk a legjobbakat. Ha már az anyagiaknál tartunk, nóvumnak számít a pályacsúcs megdöntéséért felajánlott célprémium, melyet a 21 és a 10 kilométeres táv rekorderei, nők és férfiak vehetnek át az ünnepélyes eredményhirdetésnél. Az összes versenykategória dobogós helyezettjét kupával, a gyermekversenyek résztvevőit éremmel jutalmazzuk. Díjazzuk a legjobb hazai futókat és a megmérettetés legidősebb és legifjabb résztvevőjét is. Az alsószeli Spartan Training Group meglepetésekben, élményekben gazdag exatlonpályával készül azok számára, akik az akadálypályán szeretnék kipróbálni gyorsaságukat, kitartásukat. Az apróságoknak ugrálóvárral, lovaglással, különböző játékokkal kedveskedünk. A nézőket és a futókat díjakban gazdag tombola várja, a bevételt a két szomszédos település óvodáinak, valamint a felsőszeli futballklub utánpótlás-részlegének adományozzuk” – sorolta a részleteket a főszervező-ötletgazda Kontár Ronald.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?