A Bayern leiskolázta a Manchester Cityt

<p>A Bayern München tavasszal 3:1-re nyert az Arsenal ellen a labdarúgó BL nyolcaddöntőjében. A bajorok megint iskoláztak Angliában, ezúttal a Manchester City volt az áldozatuk.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A Manchester City–Bayern München (1:3) BL-csoportmérkőzés jó példa arra, hányféleképpen is beszélhetünk egy futballmeccsről. Egy elfogult manchesteri olvasatot még a puszta tények is alátámasztanak. Negredo szépítő gólja után a hajrában kiállították a müncheni Boatenget, s ezután a City lőtt egy kapufát, majd kidolgozott egy óriási helyzetet is – könnyen lehetett volna ez a meccs 0:3-ról 3:3. S tényleg, lehetett volna.

Csakhogy a mérkőzés képében ez egyáltalán nem volt benne. A Bayern hatvan–hetven percen keresztül lefocizta a pályáról a világ egyik leggazdagabb csapatát. A második félidő elején a németek már 3:0-ra vezettek, s ezután még nekik is volt egy kapufájuk. De ami a legmegalázóbb volt: a harmadik német gól után voltak a mérkőzésnek olyan periódusai (2–3 percekről beszélünk!), amikor a ManCity játékosai csak futottak a labda után. A Guardiola-féle Bayern a Barcelonát idézte, a játékosok szinte cicáztak az ellenféllel, s eközben a gyenge napot kifogó Hart kapuját is fenyegetni tudták. A teljes KO-ról mindent elmond a statisztika: a kapura lövések száma 13:3 volt a vendég Bayern München javára, az első félidőben pedig a Manchester City játékosainak mindössze 66 pontos passzuk volt.

A sima győzelem ténye még a németeket is meglepte. „Bevallom, kicsit többet vártam a Manchester Citytől, mert elég jó csapatuk van. Ehhez képest könnyen nyertünk” – mondta Arjen Robben. A holland szélsőhöz hasonlóan lelkendezett Pep Guardiola, a csapat edzője, aki kiemelte Philipp Lahm szerepét: a játékos a korábbiakhoz képest nem szélsőhátvédet, hanem elősöprögetőt játszik, s ez a tréner szerint alaposan növeli a Bayern hatékonyságát. Ezzel a győzelemmel a bajorok első helyét szinte borítékolni lehet a csoportban.

Kellemetlen helyzetbe került ugyanakkor a Juventus. Az olasz bajnok a koppenhágai döntetlen után hazai pályán is ikszelt, ezúttal a Galatasaray ellen, a 27:7-es lövésarány ellenére a mérkőzés 2:2-re végződött. A második félidőben szinte felbillent a pálya, a torinóiak körbelőtték a török kaput, és a hajrában sikerült is fordítaniuk Vidal (78. perc) és Quagliarella (87. perc) góljaival. Olasz csapatokra nem jellemző módon azonban a középkezdés után gólt kaptak, a Drogba által lefejelt labdát a csereként beállt Bulut juttatta Buffon kapujába (2:2). Jól sikerült Roberto Mancini bemutatkozása a Galata trénereként, az olasz edzőt azután nevezték ki az isztambuliak kispadjára Fatih Terim helyett, hogy a csapat az első fordulóban odahaza kapott ki 6:1-re a Real Madridtól. Bajban a Juventus: ha a csapat a Real ellen következő két meccsét elveszíti, s a Galata kétszer veri a Köbenhavnt, akkor két fordulóval a zárás előtt a törökök akár ötpontos előnybe is kerülhetnek a Juventusszal szemben.

Szerdán két szupersztár is megvillant: duplázott Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo. A svéd a PSG–Benfica találkozón (3:0), a portugál a Real Madrid–Köbenhavn (4:0) mérkőzésen volt kétszer eredményes (ez utóbbi meccs legszebb jelenete mégis az ugyancsak kétgólos Di María rabonás gólpassza volt).

Statisztikai érdekességeket hozott a Sahtar–ManUnited mérkőzés is, amelyen Nemanja Vidics hússzor volt kénytelen szerelni – miközben az ukrán focistáknak összesen hét tisztázásuk volt a meccsen. A Manchester United továbbra sincs kint a gödörből, amit az is mutat, hogy az angoloknak mindössze két kaput eltaláló lövésük volt a találkozón.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?