Feltérképezik a vízi turisztikában rejlő lehetőségeket

Komárom |

<p>A vízparti turisztikai lehetőségek feltérképezését, további fejlesztések tervezését, valamint a kulturális-természeti örökségvédelem és a fenntartható fejlődés közti egyensúly megteremtését célozza az a pályázat, amelyet Pons Danubii Európai Területi Fejlesztési Társulás (EGTC) további négy ország &ndash; Hollandia, Olaszország, Írország, Litvánia &ndash; egy-egy térségével közösen valósít meg egy sikeres pályázatának köszönhetően.&nbsp;</p>

Az öt partner összesen 1,4 millió eurót nyert az Interreg Europe 2014–2020 pályázatán, ebből 160 ezer eurót kap a Pons Danubii.

A pályázat nyitókonferenciáját a vezető partnernél, Hágában tartották egy hónappal ezelőtt, a napokban pedig Komáromban tanácskoztak a témában érdekelt helyi szereplők – a területileg illetékes megyék, városok, vízügyi hatóságok képviselői, vállalkozók stb. „Olyan térségekkel közösen kapcsolódtunk be a pályázatba, ahol komoly hagyománya van a vízparti turizmusnak – mondta Bara Zoltán, a Pons Danubii igazgatója a konferenciát követően. – Nálunk itt van a Duna, a Vág, Tatán több tó, de a vizeinkben rejlő idegenforgalmi lehetőségek még nincsenek kiaknázva. A pályázatnak köszönhetően ellessük, miként működik ez más térségekben, mi az, amit átvehetünk, megvalósíthatunk ezekből.” Első lépésként a Pons Danubii valamennyi partnerrégióra kiterjedő, átfogó tanulmányt készít a témában, amelyből kiindulva mindenki elkészíti saját akciótervét. Az igazgató megemlítette, hogy Hollandiában nagyon jól összekapcsolják a vízi közlekedést a turizmussal, szolgáltatások egész rendszere épül rá. Nálunk hiányoznak a vízparti attrakciók, látványosságok, szolgáltatások, például a csónakkölcsönzők, a turisták szállítására alkalmas 20-30 fős kishajók, tájékoztató kiadványok, térképek, amelyek segítséget nyújtanának abban, mit érdemes és milyen módon lehet vízi úton felkeresni. A mostani projekt a feltérképezést, tervezést szolgálja, az ötletek, a fejlesztések megvalósítására további pályázatokon szeretnének pénzt lehívni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?