Régió

Előkelő bál zárta a farsangi szezont, Satinský-díjat kapott a Pozsonyi Kifli

Pozsony | Csakúgy, mint a Bécsi Operabál, régi hagyományokra köt rá a Pozsonyi bál (Prešporský bál) is, hiszen már a 18. alkalommal rendezték meg. Szombaton ismét a Redut gyönyörű termeiben gyűltek össze a pozsonyi elit képviselői, a meghívott művészek és a bálozni kívánó vendégek, azok, akik, mint a rendezők vélik, „értékelni tudják a művészetet, az illemet és a szépet, annak a legkülönbözőbb formáiban”.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 17. 11:30

A Pozsonyi Kifli díját Korpás Árpád vette át - TASR-felvétel

A régi hagyományoknak megfelelően itt is örülhettek a szülők elsőbálozó gyerekeik fellépésének, éjfélkor a maszkabálban cserélhettek sejtelmes partnereket a mulatozók, akik ritmusos latin táncokat és magyaros csárdásokat is járhattak kedvükre. A Pozsonyi bálon tüntetik ki minden évben Július Satinský-díjjal az arra érdemes kiemelkedő művészeket. Tavaly például Kamila Magálová színésznő és Tomáš Berka díszlettervező vihette haza a Satinský-díjat. Idén Ján Lehotský énekest, zeneszerzőt és a Pozsonyi Kifli Polgári Társulást tüntették ki.

Minden évben ez az előkelő bál zárja a farsangi szezont Szlovákiában. (ug, TASR)

pozsonyi bál
Ján Lehotský, a másik díjazott
A bálozók
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

MKP-összefogás Matovičcsal?

Jövőre biztosan drágul az áramszolgáltatás

Frissítve

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

Olajpiac: enyhült a feszültség, mégis többe kerül majd a benzin

LISTA: Ennyit kell országonként dolgozni az új iPhone 11 Pro-ért

Frissítve

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?