Bizakodóak az új vezetők Nagymegyeren

Koczkás Beáta (balról), volt gútai alpolgármester egy hónapja vezeti a nagymegyeri hivatalt (A szerző felvétele)
Nagymegyer |

A novemberi választásokat követően több városi pozícióban is változás történt. Az új rendőrfőnök és az új hivatalvezető kinevezése előtt legelőször a termálfürdő igazgatóját váltotta le a testület.

A helyi lakosoktól, a képviselő-testülettől sok kritikát kapó korábbi ügyvezetőt, Lukáš Machalát az első adandó alkalommal leváltotta az újonnan megalakult testület. Soóky Marián, az új polgármester, valamint az új képviselő-testület beiktatása utáni egyik legelső döntés a Thermal Corvinus új ügyvezetőjének kinevezése volt. Šušík Rolandra esett a választásuk, aki már 20 éve dolgozik a fürdőben, először még úszómesterként, majd szépen lassan lépett egyre feljebb a ranglétrán.

Nagymegyer város vezetésében az utóbbi évtizedben gyökeres változások történtek. A korábbi ciklus önkormányzati vitáinak híre már nem csak helyi téma maradt, hanem régiószerte beszéltek róla. Az Érsekújvári televízió munkatársai például az elmúlt pár évben több riportot is készítettek a termálfürdőről. Legutolsó összefoglalójukban elhangzik, hogy a fürdőt úgy dobálta ide-oda a város, mint a forró krumplit.

„Ez a városi tulajdonban lévő oázis négyévente pingpong labdaként, vagy forró krumpliként dobálódik a választási hév hullámain. Nagymegyer egyik sajátossága, hogy szinte négyévente változik a város vezetősége, méghozzá radikálisan”

– mondják el a videó bevezetőjében. Soóky Marián, polgármester felszólalásaiban többször is hangsúlyozta, hogy szeretné, ha nem az önkormányzati nézeteltérésekről, a belső vitákról lenne híres a város, hanem a különleges rendezvényeiről, élményekben gazdag programoktól, lakosok sikereiről, illetve a város fejlődéséről. Ennek jegyében egy transzparens közösségi oldal formájában Soóky Marián, Nagymegyer polgármestere címmel minden olyan fontos városi történést megemlít, ami a lakosokat érinti.

Ahogy a testületi üléseken már korábban elhangzott, új vezetők kerültek az egyes hivatalok élére. Šušík Roland, az új testület eskütétele után azonnal kinevezték, míg Koczkás Beáta új hivatalvezető és Kovács Krisztián, a Városi Rendőrség új főparancsnoka 2023. február 1-gyel léptek hivatalba.

„Új hivatalvezetőnk Koczkás Beáta, korábban 6 évig volt bankigazgató és 12 évig volt Gútán alpolgármester, valójában majdhogynem ugyanezt csinálta korábban is. Gúta élére új vezetés került, így az alpolgármester személye is változott. Új polgármesterként úgy gondolkodtam, hogy mivel e téren kezdő vagyok, holott van már tapasztalatom, de e téren mindenképpen kell valaki, aki tapasztaltabb nálam és ezt csinálta korábban is”

– mondta el Soóky Marián. Kovács Krisztián a helyi rendőrség új vezetője állami rendőrként szolgált, majd nyugdíjba ment.

„Örülök neki, hogy elvállalta a pozíciót és nyugdíjba vonulása után újra itt van a város kötelékében. Érezni rajta, hogy lelkiismeretesen teszi a dolgát. Látni, hogy nem csak bejár a munkahelyére, hanem úgy szeretné tenni a dolgát, hogy az mindenkinek jó legyen”

– tette hozzá. Koczkás Beáta derülátó a jövőbeni közös munkát illetően.

„Első benyomásom a városvezetésről az, hogy őszinte, egyenes és becsületes. A hangulatból azt szűrtem le, hogy ez előtte nem így volt. Azt hiszem, hogy jól működünk majd együtt a jövőben”

– mondta el hivatalvezető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!