2009-re halasztották a gyárépítést

Vágsellye. A Hanil Pack Kft. vágsellyei beruházását 2009-re halasztották. Erről a múlt héten levélben értesítette a város polgármesterét, Martin Alföldit Inchon Kim, a Hanil Pack Kft. ügyvezető igazgatója.

Vágsellye. A Hanil Pack Kft. vágsellyei beruházását 2009-re halasztották. Erről a múlt héten levélben értesítette a város polgármesterét, Martin Alföldit Inchon Kim, a Hanil Pack Kft. ügyvezető igazgatója.

A csomagolóanyagokat gyártó dél-koreai cég Vágsellyén tervezett gyárat építeni, ahol a Samsung vállalat számára gyártott volna LCD monitorok számára csomagolóanyagot. A vállalat vezérigazgatója még tavaly ősszel kötött előszerződést a város előző városvezetésével a gyárépítéshez szükséges terület megvásárlására. Akkor a Farkasdi út mentén lévő 2,2 hektáros területről volt szó, amelyet 2,7 millió koronáért vásároltak volna meg a várostól. A 4,5 millió dolláros beruházással felépítendő gyárban 55–70 ember kapott volna munkát. Közben problémák adódtak azzal, hogy kiderült, a módosított terveknek már nem felelnek meg a területen hozzáférhető mérnöki hálózatok. A gáz- víz- és szennyvízvezetékek kapacitása nem felelt meg az elvárásoknak, és az új vezetékek lefektetése problémát jelentene. Ez a gond azonban megoldódott azzal, hogy a város jelenlegi vezetése a Vágvecse városrész és a Duslo vegyi üzem között tervezett ipari zóna területén kínált építkezési telket a cégnek. Ez a terület a szállítás szempontjából is megfelelőbb, hiszen a tervezett kerülőút közelében fekszik. Az, hogy a Hanil Pack most „kivár“ a beruházással, nem az említett bonyodalmak miatt van. „A város részéről nem merült fel akadály, a vállalat ékelte át a beruházást, és úgy tudom jelenleg azon vannak, hogy nagyobb piacot szerezzenek a leendő gyár termékeinek – tájékoztatta lapunkat Martin Alföldi. – Az ezzel kapcsolatos megbeszéléseink alapján egyszerűen úgy fogalmazhatnék, hogy a vállalat számára nem ez a megfelelő időpont a beruházásra.” A polgármester úgy tudja, a beruházó már meg is vásárolta a leendő ipari zóna területén a gyárépítéshez szükséges telket, tehát nem arról van szó, hogy más helyet keresnének. A ügyvezető igazgató a polgármesternek küldött levélben azt írja, azon lesznek, hogy 2009 előtt újraindítsák a beruházási tervet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?