Panoráma

Téma a VASÁRNAPBAN: Vakáció mint bátorságpróba

Mi legyen a vakációzó kisdiákokkal, amíg a szülők dolgoznak? Tanuljanak például önállóságot.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 25. 14:31

A nyári szünidő kezdete előtt sok szülőnek okoz fejfájást, hogyan szervezzen a gyermekének két hónapra programot és felügyeletet. A nagyszülőket nem lehet az egész vakációra befogni, és táborokba sem küldhetjük a gyerekeket július elejétől augusztus végéig – nemcsak azért, mert belefáradnak, hanem azért is, mert a tényleg jó programok meglehetősen drágák. Vrabec Mária Anna Dvorská pozsonyi pszichológussal veszi végig, miért nem jó az, hogy nagyon sok anya szinte csüng a gyermekén, nem képes sem elengedni otthonról, sem egyedül hagyni a lakásban, és miért elég, ha figyelünk rá, megbeszéljük vele a nyári programot. Az érzést, hogy magának kell boldogulnia – legalábbis részben –, még alapiskolás korában minden gyermeknek meg kellene tapasztalnia. Ha ez a tapasztalat kitolódik, később komoly gondok lehetnek az önállósodással.

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt annak is, hogyan vélekedik a pszichológus; mit csináljanak a szülők; otthon lehet-e hagyni a gyereket; mire kell a gyerekeknek odafigyelniük; mi mindenre kell megtanítani őket…
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?