Panoráma

Sztárunk a VASÁRNAPBAN Lukáš Musil

Sztárjátékosa lehetett volna a cseh jégkorong-válogatottnak, ha nem fordít hátat a sportnak. Minden adottsága megvolt ahhoz, hogy bekerüljön a legjobbak közé. Máshogy döntött. Tetoválni kezdett. Absztrakt rajzaival stílust teremtett. Első látásra beazonosítható, eredeti stílust. Lukáš Musil Csehország legkeresettebb és legelismertebb, „tűvel festő” művésze lett. A hokibot után a tűt is letette. Ecsetet vett a kezébe.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 4. 18:50

Lukáš Musil ma már nagy méretű képeket fest. Nonfiguratív képeket, amelyek valahogy mégis az emberi lélek legfinomabb rezdüléseiről beszélnek. Alkotásait Prága egyik legrangosabb kiállítótermében, a Mánes Galériában mutatta meg nemrég a cseh közönségnek, de már budapesti lakosként. Oda költözött ugyanis a kedveséhez, Kerekes Vicához. Szép pár – mondhatja bárki. Együtt mégis ritkán látni őket.

2018. június 4. 15:24

Vendégségben a VASÁRNAPBAN: A szenci Nefelejcs Házban

Mennyi időbe telt, míg megtanult magyarul? Hogy érzi magát Budapesten? Nehéz volt letenni a hokibotot? Hogyan kezdett el tetoválni? Fájt, amikor a nyakát „díszítették”? A régi nagy festők közül ki a kedvence? Vica melyik filmjét szereti a legjobban? És melyiket a legkevésbé? Mi maradt meg abból a napból, amikor először járt Budapesten? Mi a legnehezebb magyar szó, amelyet már ki tud mondani? Hány hétig, hónapig bírja Prága nélkül? Vica közelsége mennyire inspirálja az alkotásban?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szigorúbb büntetések várnak a sofőrökre

Šefčovič fontos posztot kaphat Brüsszelben

Átadták a Madách-díjat

Érsekújvár kulturális főváros lesz

Žitňanská: A parlament nem teljesítette a kötelességét

Csetneki vízivár, a Bebekek ősi fészke

Legfrissebb galériák
Olvasta már?