Panoráma

Szombati vendég: Feicht Zoltán

Több stílusban, több társulatban, több országban táncolt már Feicht Zoltán, tanult is több helyen külföldön, előadói és technikai tudását így tudta magas szintre emelni.
Szabó G. László

2012. május 18. 16:27

Jelenleg három különböző produkcióban vesz részt. Táncosként a Vámpírok bálja budapesti előadásában, koreográfusként a Cirkusz Színházban, de a Hymen bemutatója óta a Frenák Pál Társulat több darabjába is bekerült.

Szakmai életrajzát tekintve máris megállapíthatjuk: gazdag a múltja. Fiatal kora ellenére elmondhatja: annyi mindenbe belekóstolt már, annyi együttesben megfordult, hogy amit lehetett, magába is szívott iskolákból, módszerekből. Talán épp ezért ez a műfaji sokszínűség, hogy évek óta szinte előadásonként váltogatja a különböző stílusokat?

Tizenkét évesen kezdtem a Rock Színházban, a Légy jó mindhaláliggal. Balettintézeti növendék voltam, Dózsa Imre és Keveházi Gábor növendéke. Aztán az elmúlt tízvalahány évben nem szerepeltem musicalekben. Utazó balett-társulatokkal jártam a világot. A Vámpírok báljába és a Sakkba akkor kerültem be, amikor hazajöttem. A táncművészeti főiskolán 1998-ban végeztem, másfél évig táncoltam az Operaházban, onnan Salzburgba szerződtem, majd két év nyugat-európai turnézás következett, és behatóan megismerkedtem a kortárs tánccal.

A teljes interjút a szombati Új Szó Szombati vendég című rovatában olvashatják!

 

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Tűzoltó tankok segítik a Korompa határában kisiklott szerelvény mentését

Frissítve

Két kamion ütközött Csöllénél

A fiatal nem hisz a sajtónak

Valószínűleg Trump lesz az első külföldi állami vendég Japánban, aki találkozik az új császárral

VIDEÓ: Fegyenc szabadított ki egy autóba zárt kisgyereket Floridában

Az Alfa Romeo is bemutatta F1-es autóját, Räikkönen a sóderágyig jutott vele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?