Panoráma

Határtalan barátságok a VASÁRNAPBAN: Varnus Xavér és Rhoda Scott

Fehér és fekete. Mint billentyűk az orgonán. Összeillenek. Varnus Xavér hétéves volt, amikor Rhoda Scott, a Hammond-orgona amerikai virtuóza először vendégszerepelt Budapesten, s szívből jövő játékával megbabonázta a magyar közönséget.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 18. 21:58

Történt mindez 1972-ben, de huszonöt évvel később már együtt zenéltek a televízióban. Aztán megint eltelt jó pár esztendő, Varnus Xavér játszott a párizsi Notre-Dame-tól kezdve a canterburyi székesegyházig a világ több nevezetes pontján, majd újra találkozott gyermekkori idoljával, s azóta barátságos orgonapárbajaikkal szórakoztatják a közönséget.

 

Hogyan lett Rhoda Scottból zenész? Milyen családból származik? Ki hívta meg Magyarországra? Hogyan emlékszik az első találkozásra Varnus Xavér? Miért játszik mezítláb? Hogyan viszonyult hozzá Varnus Xavér édesapja? Mit tanított neki? Milyen emlékeket őriz arról a bizonyos 1997-es televíziós show-műsorról Varnus Xavér? Hogyan kezdődött a barátságuk?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László riportját a Vasárnap már megvásárolható számában!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?