Kikapott Ausztráliától a férfi vízilabda-válogatott

Kikapott Ausztráliától a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–8-ra kikapott Ausztrália csapatától szombaton a párizsi olimpián, a csoportkör negyedik fordulójában, így egyelőre még nem biztos a helye a legjobb nyolc között.

Varga Zsolt együttese leginkább a gyenge emberelőnyös játéka miatt bukta el a mérkőzést, 11 fórból csak egyet értékesített.    

A magyar csapat, amely vasárnap 13–12-re verte a franciákat, kedden kikapott 10–7-re a spanyoloktól, csütörtökön pedig 17-10-re diadalmaskodott a japánok felett, hétfőn a szerbekkel játszik.

A férfi vízilabdatornán a 12 résztvevő két hatos csoportban szerepel, a négy-négy legjobb jut a negyeddöntőbe, ahol keresztbe játszanak majd.

Eredmény:

    férfi vízilabda, B csoport, 4. forduló:
Ausztrália–Magyarország 9–8 (2–2, 2–3, 2–2, 3–1)

gólszerzők: Edwards, Maksimovic, Power 2–2, Pavillard, Poot, Berehulak 1–1, illetve Manhercz 4, Fekete, Varga Dé., Zalánki, Nagy Á. 1–1

Magyarország:

Vogel Soma – Manhercz Krisztián, Molnár Erik, Jansik Szilárd, Vámos Márton, Varga Dénes, Zalánki Gergő – cserék: Angyal Dániel, Nagy Ádám, Vigvári Vince, Fekete Gergő, Hárai Balázs

Varga Zsolt együttese még véletlenül sem vehette félvállról a találkozót, hiszen az ausztrálok – akiknél nem játszik az olimpián a világsztár Aaron Younger, a Ferencváros korábbi és a Pro Recco jelenlegi kiválósága – a második fordulóban rendkívül simán, 8–3-ra legyőzték a címvédő szerbeket, ráadásul egy esetleges vereséggel nehéz helyzetbe került volna a gárda a nyolc közé jutás szempontjából.

Mindkét oldalon kihagyott lehetőségekkel indult a találkozó, majd az első ausztrál fórnál Vogel volt a végállomás, a túloldalon viszont Manhercz értékesítette az emberelőnyt. A tengerentúliak egy lefordulás után kiállítás nélkül is emberelőnyben támadhattak, a kapitány Edwards pedig óriási kapufás góllal egyenlített. Fekete Gergő akcióból talált be, a rivális ismét egyenlített, ötméteresből.

A második negyed elején a játékvezetők kis úszóedzést vezényeltek a játékosoknak kontra ítéletekkel, majd emberelőnyből megszerezték a vezetést az ausztrálok. Az ellentámadásból Jansik egyenlíthetett volna, de a számára egy picit talán magas átadást közelről a felső lécre húzta. A rivális növelte előnyét, Maskimovic csodálatos csavarral vette be Vogel kapuját, a magyar szövetségi kapitány pedig időt kért. Varga néhány másodperccel később óriási góllal szépített, majd Vigvári fél percen belül eltüntethette volna a különbséget, lövése azonban a rövid kapufáról a kapus ölébe pattant. Bő egy perccel a negyed vége előtt végül meglett az egyenlítés, Manhercz a „kapussal együtt” lőtte be a labdát a hálóba. A nagyszünetig még a fordítás is összejött, Zalánki a támadóidő vége előtt egyetlen másodperccel óriási erővel lőtt a léc alá (5–4). A kapitány időkérése utáni időszakot 3–0-val hozta le a csapat.

Ez a sorozat gyorsan megszakadt, a fordulást követően mindössze 20 másodperc pörgött le a játékrészből, amikor az ausztrálok egy passz után értékesítettek egy fór, de Manhercz akcióból még szintén az első percben válaszolt és Nagy Ádám is feliratkozott az eredményjelzőre, ezzel először vezetett kettővel a magyar csapat. Az ausztrálok létszámfölényben szépítettek, Zalánkinak három lehetősége is lett volna a gólszerzésre, de egyszer sem járt sikerrel. Sorozatban négy magyar fór maradt ki a folytatásban, de Vogel tett róla, hogy megmaradjon a minimális előny a záró nyolc percre.

A negyediket negyedet Manhercz negyedik találata vezette fel, a harmadik olimpiáján szereplő klasszis ezúttal ötösből talált be, de rögtön érkezett a válasz Powertől emberelőnyben. Kettős fórban sem sikerült betalálni – Manhercz ezúttal a blokkba lőtt –, a rivális pedig kevesebb, mint négy perccel a vége előtt egyenlített. Újabb magyar előny veszett kárba, a túloldalon az ausztrálok is megkapták az előnyt, kapitányuk pedig időt kért, de nem sikerült a figura.

Mindössze 46 másodperc volt hátra a meccsből, amikor Power centerből akciógólt szerzett, Varga Zsolt pedig újra időt kért. Hárai 25 másodperccel a dudaszó előtt előnyt harcolt ki, Vigvári lövése azonban a blokkban elhalt, így magyar vereség lett a vége.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?