A PS és az SaS a Szivárványos Pride-ot a tisztelet jelképének tekinti, toleranciára buzdít

Szivárványos Pride

Az ellenzéki SaS és a Progresszív Szlovákia (PS) mindenki számára egyenlő jogokat és a társadalmi toleranciát sürgetett, emellett a gyűlöletkeltés megszüntetésére szólított fel a szombati Szivárványos Pride kapcsán, amelyet a kölcsönös tisztelet szimbólumának nevezett.

„Egy olyan Szlovákiát szeretnék, ahol mindenki egyenlő jogokkal bír. Egy olyan helyet, ahol mindenkit biztonság és méltóság illet, függetlenül attól, hogy kit szeret vagy milyen az identitása” – nyilatkozta Michal Šimečka, a PS elnöke. A szombati eseményt a kölcsönös tisztelet szimbólumának és Szlovákia sokszínű kultúrájának ünnepeként értékelte.

Branislav Gröhling, az SaS szintén a kölcsönös tisztelet és tolerancia jelképének nevezte a Szivárványos Pride-ot. „Az SaS megalakulása óta elkötelezett ezen értékek iránt. Hiszünk az egyén szabadságában és abban, hogy mindenki jogosult boldogan, saját elképzelése szerint élni” – mondta. Hozzátette, hogy a tolerancia és a tisztelet kialakítása elsősorban a kormány feladata. „Egyetlen állampolgári csoportot sem szabad a politikusoknak célponttá tenniük” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?