Susko: A Btk-módosítás fő célja Szlovákia érdekeinek védelme

Boris Susko

A Btk-módosítás fő célja Szlovákia érdekeinek védelme. Minimalizálja annak kockázatát, hogy Szlovákia elessen bármilyen uniós forrástól – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Boris Susko (Smer) igazságügyi miniszter.

Hangsúlyozta, a büntetési tételek egyformák az uniós és a hazai pénzekkel kapcsolatos visszaélések esetében. „Nem azért változnak, hogy eltérjenek az uniós anyagi érdekek és a hazaiak esetében” – mondta, hozzátéve, a büntetés mértékéről a bíróság dönt.

„Azért kellett megtartani ezt a parlamenti ülést, mert a szlovák ellenzék szlovákellenes politikát folytat Brüsszelben” – jelentette ki Tibor Gašpar (Smer), az alkotmányjogi bizottság alelnöke. Szerinte az ellenzék félrevezető vagy téves információkat juttatott el az Európai Bizottsághoz, amely emiatt különféle elvárásokat fogalmazott meg, „de ezek egy részét vagy réges-rég rendezte a hazai büntetőjog, vagy olyasmikről van szó, amit más uniós tagállamoktól nem várnak el”.

Richard Glück (Smer) a sajtótájékoztatón közölte, szeptemberben megtárgyalhatja a parlament azt a kormányjavaslatot, amely Ľubomír Krivočenko ügyvéd hozzátartozóinak kárpótlását javasolja, aki 2021 februárjában vizsgálati fogságban halt meg Covid-19-fertőzésben.

Ján Richter, a Smer frakcióvezetője a házszabály módosításáról beszélt, meggyőződése szerint év végéig sikerül módosítania a parlamentnek.

Az Európai Bizottság észrevételeit figyelembe véve kedden elfogadta a parlament a Büntető törvénykönyv módosítását. A tervezetről gyorsított eljárásban tárgyalt. A változások elsősorban az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekményekkel kapcsolatosak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?