Foci-Eb: Kikapott Svájctól és kiesett a címvédő olasz válogatott

a

A címvédő olasz válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a magyarok csoportjából továbbjutott Svájctól a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől.

A berlini Olimpiai Stadionban rendezett mérkőzésen Olaszország nem találta az ellenszert a rivális játékára, a találkozó két gólját Remo Freuler és Ruben Vargas szerezte.

Svájc 11 mérkőzés, 1993. május 1. után először győzte le az olaszokat, és sorozatban másodszor jutott negyeddöntőbe az Eb-n. A 2021-ben – részben Budapesten – rendezett tornán az akkor világbajnoki címvédő franciákat ejtette ki tizenegyespárbajban.

Murat Yakin szövetségi kapitány tanítványainak sikerével folytatódott az a sorozat, ami 2016 óta, a kontinenstorna 24 csapatosra bővítése óta tart: a címvédő még egyszer sem jutott tovább a nyolcaddöntőből, 2016-ban a spanyolok, 2021-ben pedig a portugálok estek ki a 16 között.

Svájc a legjobb nyolc között a vasárnap sorra kerülő angol-szlovák nyolcaddöntő továbbjutójával találkozik majd jövő szombaton, Düsseldorfban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?