Foci-Eb: Kiszenvedett francia siker Belgium ellen

frabel

A világbajnoki ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a belga csapatot a németországi Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében, Düsseldorfban.

A 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes francia válogatott és a belga együttes 76. alkalommal találkozott egymással, először 1904 májusában mérkőztek. Az örökmérleg enyhe belga fölényt mutatott a találkozó előtt: 30 győzelem, 19 döntetlen és 26 francia siker, de nagy tornán mind a négy meccsüket Franciaország nyerte. Legutóbb 2021 októberében játszottak egymással: a Nemzetek Ligája torinói elődöntőjében 3-2-re a franciák győztek.

Ezúttal kevés helyzettel és francia mezőnyfölénnyel indult az összecsapás, mivel egyik fél sem vállalt felesleges kockázatot, sokszor szinte állóháborúvá dermedt a játék. Az első fél óra nem is hozott jelentős lehetőségeket, a szünet előtti negyedórában viszont egyre több volt a jó francia támadás, még ha nagy helyzet ekkor sem alakult ki a gallok előtt. A belgáknak viszont több ízben is csupán felszabadításra futotta az erejükből, többnyire az ő térfelükön zajlott a játék.

A pihenő után már veszélyes helyzetig jutott Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese, ám nem tudott élni azzal, hogy a belgák feljebb tolták védekezésüket. Hetven perc után a támadásait addig rendre rossz átadásokkal elrontó belga együttes is kialakított lehetőséget. A hajrában végül szerencsés találattal szereztek vezetést a franciák, az öngóllal pedig tovább is jutottak. A mérkőzés képét és a francia fölényt jól mutatja, hogy húsz kísérletükkel szemben a belgák mindössze ötször próbálkoztak, a kaput egy francia és két belga lövés találta el.

Belgium 2015 júniusa óta nem tudja legyőzni riválisát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?