Sok halálos áldozata van a Gázaváros elleni izraeli légicsapásoknak is

izraeli-palesztin konfliktus

Huszonhatan meghaltak Gázavárosban csütörtök hajnalban az izraeli hadsereg (IDF) két légicsapása nyomán, a halottak között gyerekek is vannak – jelentette be a gázai katasztrófavédelem szóvivője.

Mahmúd Besszál azt közölte, a légicsapások lakóépületeket, valamint egy mecsetet és egy iskolát értek, s hozzátette, hogy a halottak között legkevesebb 15 kiskorú is van, öt gyerek az iskolaépületben vesztette életét.

Mindeközben folytatódtak a harcok a Gázai övezet északi részén lévő Dzsabalíja környékén és az övezet déli részén, az egyiptomi határnál lévő Rafahban, ahonnan az összecsapások miatt az ENSZ becslései szerint már több mint 800 ezren menekültek el.

Szerdán az egyiptomi tájékoztatási hivatal vezetője, Dia Rasván kilátásba helyezte Egyiptom távolmaradását a további béketárgyalásoktól, miután a CNN amerikai hírtelevízió arról számolt be, hogy az arab ország hírszerzése módosításokat hajtott végre a legutóbbi tűzszüneti ajánlat tervezetén.

A közösségi médiában is megjelent közleményében Rasván leszögezte: Kairó közvetítői szerepének kétségbe vonása csak tovább nehezíti a Gázai övezet és az egész térség helyzetét.

Egyiptom – Katar és az Egyesült Államok mellett – a gázai háború októberi kitörése óta igyekszik közvetíteni a felek között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?