Lučanský: az igazgatóhelyettes azért halt meg, mert megpróbálta megakadályozni, hogy a késelő bejusson az iskolába

Milan Lučanský

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány a ruttkai alapiskolában történt támadás részleteiről beszélt.

Lučanský elmondása szerint a támadó akkor ölte meg az igazgatóhelyettest, amikor az megpróbálta megaakadályozni őt abban, hogy bejusson az iskolába.

A támadó ezután bement egy osztályba ahol megsebesített két gyermeket és a tanárnőt.

Ezt követően menekülni kezdett, de ekkor már a rendőrség és az iskola gondnoka is követte.

A rendőrök megpróbálták semlegesíteni, de a támadó aktívan védekezett a késével, így lelőtték.

Lučanský szerint a támadás indoka még nem ismert, de feltehetően összefügg azzal, hogy a támadó az alapiskolába járt. Lučanský azt sem tartja kizártnak, hogy a támadó mentálisan sérült. Mikor a gyilkos apja megtudta, hogy mit tett a fia, összeomlott.

A rendőrfőkapitány elmondta, hogy két rendőr is megsérült, ők nincsenek életveszélyben. „A rendelkezésre álló információk szerint néhány golyó visszapattant. Figyelembe kell venni, hogy specifikus helyzetről van szó, a rendőröket kiképzik erre" - mondta Lučanský. Közölte, hogy a sérült rendőröket ellátták, sérüléseik nem életveszélyesek. Az előzetes értesülések szerint a támadó egyedül volt. A rendőrség a helyszínen van.

Az országos rendőrfőkapitány közölte, bekérték a biztonsági kamerák felvételeit, és a rendőrség kihallgatja a tanúkat. A helyszínen vannak az ügyészség, a kerületi rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség képviselői, valamint a belügyminisztérium belső felügyeleti és ellenőrzési főosztályának tagjai. Az illetékesek a törvényben előírtak szerint vizsgálják a rendőri beavatkozás jogszerűségét. (ú, TASR)

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?