Megveszi a KSOH részvényeit Párkány városa

hulladék
Párkány |

Párkány önkormányzata a márciusi rendkívüli ülésén döntött arról, hogy részvények formájában megveszi az NHSZ Tatabányával közös KSOH cégének többségi-tulajdonrészét. A város lesz a cég kizárólagos tulajdonosa. 

A képviselő-testület legutóbbi ülésén jóváhagyta az előkészített adásvételi szerződést, melynek értelmében Párkány városa megveszi a KSOH cég részvényeit az NHSZ Tatabánya vállalattól. Miután lezárul a tranzakció, Párkány a hulladékelhordást is végző KSOH cég kizárólagos tulajdonosa lesz. A város 177 ezer eurót fizet a többségi tulajdonosnak a 650 darab részvényért, a vételárra kedvező bankhitelt vesz fel.

Az ülésen elhangzott, hogy a KSOH már nem kezdte súlyos adósságokkal, kölcsönökkel az évet, jelenleg a cégnek van pénze a bérekre és a működési költségekre is. Párkány ugyanakkor biztosítékokat is belefoglalt az adásvételi szerződésbe, arra az esetre, ha esetleg újabb, mostanáig nem észlelt tartozások, mínuszok bukkannának fel a gazdálkodásban.

Az ülésen új tagokat választottak a KSOH felügyelő tanácsába is, mégpedig Vörös Líviát és Csepregi Zoltánt. Norbert Parkanský képviselő továbbra is a felügyelő tanács tagja marad. A cég elöljáróságába Varga Károlyt és Vitkó Andreát választották meg, a testület tagja még Dominika Blaháková alpolgármester. A KSOH cég tehát továbbra is működik, a hulladékelhordás biztosított. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?