Együttműködési megállapodást kötöttek és kitüntetéseket adtak át Párkányban

Együttműködési megállapodást kötöttek  és kitüntetéseket adtak át Párkányban
Párkány |

A művészetet és az egészségügyi vonatkozásokat ötvöző ünnepség keretében kötött együttműködési megállapodást a lévai kórház és a megyei fenntartású Párkányi Rendelőintézet április 22-én. A megállapodás szerint a rendelőintézetben a jövőben az Agel társaság lévai kórháza biztosítja majd az orvosi és diagnosztikai hátteret több szakellátás és fejlesztés kapcsán. 

Az ünnepség résztvevőit Czékus András, az intézmény igazgatója üdvözölte, hangsúlyozva, hogy az egészségügy világnapjára emlékezve már másodszor találkoznak, idén ugyanúgy rajzkiállítással és színvonalas műsorral köszöntik a vendégeket, ezúttal a Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola jóvoltából. Branislav Becík, Nyitra megye elnöke a poliklinika orvosainak és személyzetének mondott köszönetet, amiért az egészségügy jelenlegi helyzetében is kiváló munkát végeznek, külön kiemelve, hogy a lévai kórház és a párkányi rendelőintézet együtt, közösen próbálja biztosítani a jövőben a korszerű ellátást és kezelést, nem egymás riválisai, de egymás partnerei az elérhető és modern szolgáltatások biztosításában. Farkas Iván, képviselő, a Szövetség megyei frakcióvezetője pedig különösképpen annak örült, hogy a Párkányi Rendelőintézet közép- és hosszú távú fejlesztése kapcsán már körvonalazódnak az első, konkrét eredmények, ennek egyik bizonyítéka a most megkötött egyezmény is. Mert jó, hogy modern gépekkel, vizsgálati eszközökkel gyarapodik az intézmény, kell a CT- és más berendezés, de mindehhez nélkülözhetetlen a szakorvosi háttér, a digitális, online kiértékelő rendszer és a szakorvosi rendelők bővítése is. 

Galéria

Mindennek örülni kell, ami picit is javít a helyzeten 

Eugen Szabó, Párkány polgármestere szintén nagyra becsüli, hogy Nyitra megye nem hanyagolja el a párkányi rendelőintézet korszerűsítését és fejlesztését, annál is inkább, mert országosan az egészségügy már ott tart, hogy alapvető szolgáltatások kerültek veszélybe, szűnnek vagy szűntek meg. 

„Abban a helyzetben, amikor legalább 15 helyen, járási székhelyeken is megszűnnek az állandó gyermekorvosi ügyeletek, a legutóbbi értesülések szerint pedig csak 3 helyen van esély ezeket újranyitni, minden pozitív apróságnak örülnünk kell“ 

– mondta Párkány polgármestere. (Viszont Párkányban egyelőre nem számolnak azzal, hogy újranyitják a gyermekügyeletet, lásd  cikkünket, melyben a rendelőintézet fejlesztéseiről is beszámoltunk – a szerk. megj.). A most aláírt megállapodás értelmében tehát a párkányi rendelőintézet több leendő szakorvosi rendelőjének háttérellátását a lévai kórház biztosítja majd, Ján Belanský a kórház igazgatója és Czékus András, a poliklinika igazgatója pedig remélik, hogy ez egy sikeres együttműködés kezdetét jelenti. Az ünnepségen a rendelőintézetből egy orvost és öt nővért tüntettek ki helytállásukért és szakmai elhivatottságukért, valamint átadták azt az új defibrillátort, amit a poliklinika új főbejáratánál helyeztek el. Ez Párkányban már a második olyan berendezés, amelyet bárki használni tud, ha életet kell menteni, ha azonnali segítségre van szükség. Adriana Povinská doktornő úgy fogalmazott, ha komoly a baj, az első öt perc a döntő a túléléshez, ebben óriási segítséget nyújt a berendezés, ezért örül, hogy tanácsára pár évvel ezelőtt a városházához is kihelyeztek ilyen készüléket. Az ünnepség részvevői a Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola tanulóinak rajzkiállítását is megtekinhették, amelyet A művészet gyógyító ereje címmel nyitottak meg a rendelőintézet emeletén. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?