Slovnaft Cup: új trófeáért küzdenek a nagyszombatiak a zsolnaiakkal

Szlovák Kupa

Szerdán (18.00), Nyitrán a labdarúgó Szlovák Kupa (hivatalosan Slovnaft Cup) ötvenedik döntőjében a zsolnaiak a nagyszombatiakkal találkoznak. A jubileum alkalmából új trófeáért küzdenek a csapatok.

A nagyszombatiak eddig ötször (1971, 1975, 1986, 1991, 1998), a zsolnaiak, akik nyolcadszor jutottak a fináléba, mindössze egyszer, 2012-ben diadalmaskodtak – hosszabbítás után 3:2-re nyertek a Senica ellen. 

Harminchárom évvel ezelőtt a privigyei döntőben találkozott egymással a két csapat, akkor 1:0-s Spartak-siker született. 

A zsolnaiak számítanak a mérkőzés esélyesének, ám a fináléban minden megtörténhet, a bajnoki címvédő nagyszombatiak számára ez az utolsó esély, hogy kivívják a nemzetközi kupaszereplést. 

„Örülünk, hogy hosszú idő után bejutottunk a Szlovák Kupa döntőjébe, nem titkoljuk, hogy győzni akarunk. De természetesen azzal tisztában vagyunk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a nagyszombatiak erős kerettel rendelkeznek. Nagy taktikai csata várható, rendkívül fontos lesz, hogy melyik csapat lövi az első gólt. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk” – nyilatkozta Karol Belaník, a zsolnaiak menedzsere az MŠK honlapjának. 

„Szeretnénk meglepni a favorizált zsolnaiakat, védenceim fogadkoznak, hogy mindent kiadnak magukból. Kupagyőzelemmel akarunk kedveskedni lelkes szurkolóinknak, akik, remélem, a nyitrai fináléban tizenkettedik játékosként segítenek bennünket” – szögezte le Michal Ščasný, a Spartak vezetőedzője a klub weboldalának. 

A zsolnaiak az elődöntőben a nagymihályiakat (1:1, 2:0), a nagyszombatiak pedig a senicaiakat (1:0, 0:0) búcsúztatták.

A mérkőzést Pavlík vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?