Felmérés: A Smer gyengült, a Kotleba-párt erősödött

parlament illusztráció
Pozsony |

Meglepő eredményeket hozott a Focus felmérése.

Ha februárban tartanák a parlamenti választásokat, akkor ezeket a Smer-SD nyerné 21,2 százalékkal, amely így 35 mandátumot szerezne.

A második helyen az ĽSNS végezne, melyet a választók 11,7 százaléka támogatna, 19 széket szerezve ezzel.

A harmadik helyre az SaS kerülne 11,2 százalékkal és 18 mandátummal. Mindez a Focus ügynökség felméréséből derül ki.
      

A negyedik helyen a Progresszív Szlovákia és a Spolu koalíciója végzett 9,5 százalékos támogatottsággal, ami 16 mandátumot jelentene nekik. Őket a Sme rodina követi szintén 9,5 százalékkal és 16 székkel, az OĽaNO-NOVA mozgalom 8,4 százalékkal és 14 székkel, az SNS 7,5 százalékkal és 12 mandátummal, a KDH 6,5 százalékkal és 11 székkel, valamint a Most-Híd 5,4 százalékkal és 9 székkel.

Az ügynökség február 21. és 26. között végezte a felmérést, 1022 válaszadó bevonásával. A válaszadóktól azt kérdezték, hogy a nekik megmutatott listáról melyik pártra szavaznának. A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 7,2 százaléka nem menne szavazni, 14,3 százalékuk nem tudott választani, 78,5 százalékuk pedig kiválasztotta valamelyik pártot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?