A hurrikánok miatt esett vissza a légiutas-forgalom

<p>A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint a Karib-térséget, illetve az Egyesült Államok déli államait sújtó hurrikánok miatt jelentősen visszaesett a globális légiutas-forgalom az idén szeptemberben az előző havi adatokhoz képest.</p>

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint a Karib-térséget, illetve az Egyesült Államok déli államait sújtó hurrikánok miatt jelentősen visszaesett a globális légiutas-forgalom az idén szeptemberben az előző havi adatokhoz képest.

A montreali székhelyű, kétszáz légitársaságot tömörítő szervezet adatai szerint szeptemberben az előző évihez viszonyítva ugyan 5,7 százalékkal emelkedett a globális utasforgalom, de az éven belül ez a legalacsonyabb bővülési ráta, augusztusban még 7,2 százalékos utasszám növekedést mértek. A járatok kihasználtsága 0,3 százalékponttal 81,6 százalékra javult.

Az áruforgalomban az IATA kimutatása szerint szeptemberben 9,2 százalékkal nőtt a forgalom 2016 szeptemberéhez képest, ami ugyan öthavi mélypontot jelent a fejlődési ütemben, de még így is jelentősen az ötéves 4,4 százalékos átlag fölött van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?