A Samsung vezet az okostelefonok világpiacán

Szöul |

<p>Az olcsóbb modellek iránti kereslet növekedésének köszönhetően nőttek a Samsung eladásai, és a vállalat megerősítette vezető helyét az okostelefonok globális piacán.</p>

A Strategy Analytics kutatóintézet felmérése szerint a dél-koreai technológiai óriásvállalat a harmadik negyedévben 83,4 millió okostelefont adott el az egy évvel korábbi 75,3 millióval szemben, és ezzel 21,1 százalékos részesedést szerzett a világpiacon. A növekedést nagyban elősegítette az A,J és S sorozatok iránti erős latin-amerikai és indiai kereslet.   A profit ugyanakkor csökkent, mert az alsó kategóriájú készülékeknek kisebb a nyereségtartalma. Az Apple részesedése enyhén, 12,1 százalékról 11,9 százalékra csúszott vissza. Az iPhone X csúcsmodell késett, de az iPhone 8 típusokat jól fogadták a nagyobb piacokon, így Kínában és Németországban - írja a Strategy Analytics tanulmánya.   A kínai Huawei és az Oppo részesedése 9,9 százalék, illetve 8 százalék volt a harmadik negyedévben, a Xiaomi pedig 3,9 százalékról 7 százalékra növelte piaci súlyát.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?