Putyin és Obama Szíriáról tárgyalt – nincs tűzszünet

Hangcsou |

<div>Kudarcba fulladtak a Washington és Moszkva közötti tárgyalások a szíriai tűzszünetről a kínai G20-csúcson.</div><div>&nbsp;</div>

Előbb a két ország külügyminisztere egyeztetett, majd a két ország elnöke is informális megbeszélést folytatott.Az amerikai külügyminisztérium egyik magas rangú tisztségviselője elmondta, hogy John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a világ 19 legfejlettebb gazdaságú országát, valamint az Európai Uniót tömörítő G20 országcsoport csúcstalálkozóján nem tudott megállapodni Szíria ügyében. Diplomaták szerint „technikai kérdések” állnak a megállapodás útjában.Két héten belül ez már a második alkalom, hogy nem sikerül közös nevezőre jutni. Legutóbb augusztus 26-án Genfben tárgyalt erről a két külügyminiszter.  [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"245646","attributes":{"alt":"Kerry és Lavrov két hete Genfben","author":"TASR/AP-felvétel","class":"media-image","height":"320","title":"Kerry és Lavrov két hete Genfben","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Az orosz külügyminisztérium hangsúlyozta: semmi szükség drámai kijelentésekre amiatt, hogy Kerry és Lavrov nem jutott megállapodásra. A két külügyminiszter legközelebb várhatóan New Yorkban találkozik a jövő héten kezdődő ENSZ-közgyűlésen. A szíriai tűzszünetről februárban létrejött megállapodás heteken belül zátonyra futott, Washington szerint ugyanis Bassár el-Aszad szíriai elnök megsértette az egyezséget.Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök több mint egyórás megbeszélésről egyelőre annyit tudni, hogy Szíria és Ukrajna volt terítéken. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a RIA orosz hírügynökség szerint azt mondta, hogy a találkozó a vártnál tovább tartott és „jól ment”.Obama már vasárnap, a G20-csúcs első napján kijelentette, hogy amíg az oroszok nem tesznek engedményeket az erőszak csökkentése és a humanitárius válság enyhítése érdekében, addig nehéz tovább lépni. Az amerikai elnök szerint a további béketárgyalások előfeltétele a fegyvernyugvás.Obama Angela Merkel német kancellárral és Francois Hollande francia elnökkel is tárgyalt a szíriai fejleményekről, illetve szó volt megbeszélésükön a kelet-ukrajnai válság rendezéséről.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?