ZENEZÓNA

Gyermekek és napjaink zenekarai
Előreláthatólag októberben jelenik meg a The Colours Are Brighter című gyerekdalokat felvonultató válogatásalbum a skót Belle & Sebastian együttes tagjainak ötlete alapján és szerkesztésében.

Gyermekek és napjaink zenekarai

Előreláthatólag októberben jelenik meg a The Colours Are Brighter című gyerekdalokat felvonultató válogatásalbum a skót Belle & Sebastian együttes tagjainak ötlete alapján és szerkesztésében. Többek között Jonathan Richman, a The Divine Comedy, a Flaming Lips, a Four Tet, a Franz Ferdinand, a The Kooks, a Snow Patrol és természetesen a Belle & Sebastian is hallható lesz rajta. Mindegyik résztvevő egy dalt ad elő a lemezen, az eladás bevételét a brit Save The Children nevű gyermekalapítvány számlájára utalják át. (z, p)

Még mindig az öregeké a pálya

A legsikeresebb koncertturnék listájának élmezőnyébe évek óta képtelen bekerülni fiatal előadó vagy zenekar. 2006 első féléve is a nagy öregeké volt. A The Rolling Stones turnéja, az A Bigger Bang hozta a legnagyobb bevételt, 147,3 millió dollárt. A második helyen az ír U2 végzett 73 millió dolláros bevétellel. A harmadik a Bon Jovi. Az első tízben szerepel még Billy Joel (47,7 millió), az Aerosmith (35 millió) és Paul McCartney is (17,6 millió). (r, p)

Rádióműsorok popkirálynő nélkül

Madonna aktuális Confessions On The Dancefloor című albuma eddig másfél millió példányban kelt el az USA-ban, tehát jóval kelendőbb, mint előző korongja, az American Life. A rádiók mégis hanyagolják az új dalokat, méghozzá sokkal jobban, mint a korábbi lemez felvételeit. A rajongók egyfolytában reklamálnak, de e mögött nincs semmilyen szándékosság. Az amerikai zenei szerkesztőknek sosem volt szíve csücske a diszkó, ennek megfelelően Madonna retro discós albumát is ritkán játsszák. (z, p)

Videoklipes világrekord

Michael Jackson a Thriller című slágeréhez tizenhárom perces videót készített – tegnapig ez volt a zenetörténet leghosszabb zenei klipje. A tegnap bemutatott The Streets videoklipje kereken húszperces. Az MTV huszonötödik születésnapja alkalmából készült, a csatorna öt nézőjének közreműködésével. A kiválasztottak egy-egy kamerát kaptak a zenetévétől, és többórányi anyagot kellett rögzíteniük szabadon választott témában. „Többórányi képanyagot néztünk végig, ebből választottuk ki a legérdekesebb részeket. Bámulatos, milyen kreatívak voltak a klipkészítésben részt vevő fiatalok” – mondta Mike Skinner, a The Streets nevű egyszemélyes formáció mindenese. (z, p)

Alaplemez reggae változatban

Az Easy Star 2003-ban nagy népszerűséget szerzett a Dub Side Of The Moon című lemezével, a The Pink Floyd klasszikus Dark Side Of The Moon című albumának reggae-s átdolgozásával. A zenekar most a kilencvenes évek egyik alaplemezét, a Radiohead OK Computerét öntötte a reggae stílusába. „A Radiohead és a reggae látszólag kevés hasonlóságot mutat, de ha jobban megnézzük, sok a közös vonás. Az együttes szövegeiben ugyanúgy jelen van a remény és a humor, ebből a szempontból az OK Computer és a reggae szellemiségének kapcsolata vitathatatlan” – olvasható az Easy Star honlapján. A korong augusztus 21-én kerül a boltokba. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?