Wenders és Kusturica is versenyben Velencében

Húsz film verseng a 73. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál fődíjáért, az Aranyoroszlánért.Róma/Velence. Nyilvánosságra hozták az augusztus 31. és szeptember 10. között zajló mustra versenyfilmjeit.

Húsz film verseng a 73. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál fődíjáért, az Aranyoroszlánért.

Róma/Velence. Nyilvánosságra hozták az augusztus 31. és szeptember 10. között zajló mustra versenyfilmjeit. Szerepel a mezőnyben Wim Wendersnek Peter Handke Az aranjuezi szép napok című darabját feldolgozó filmje, melynek főszerepeiben Reda Kateb, Sophie Semin és Jens Harzer láthatóak.

Bemutatják Emir Kusturica régóta várt, Na mlijecnom putu (Tejúton) című filmjét Monica Bellucci főszereplésével, a filmben a rendező is játszik. Michael Fassbender német-ír színész Derek Cianfrance Fény az óceán felett című alkotásában lesz látható Alicia Vikander és Rachel Weisz oldalán. Tom Ford amerikai rendező Jake Gyllenhaal, Laura Linney és Michael Shannon főszereplésével mutatja be Nocturnal Animals című filmjét. Látható lesz a fesztiválon Terrence Malick Voyage of Time című filmje is, Cate Blachettel a főszerepben.

A fesztivál zsűrijének elnöke Sam Mendes, az Amerikai szépség, A kárhozat útja, a Skyfall és a Spectre rendezője lesz. Ott lesz Velencében Natalie Portman is, aki Jackie Kennedyt alakítja Pablo Larraín chilei rendező Jackie című életrajzi drámájában. A színésznő másik filmjét: Rebecca Zlotowski Planetarium című alkotását versenyen kívül mutatják be.

A fesztivál a Whiplash író-rendezője, Damien Chazelle La La Land című, Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével forgatott musicaljével indul. A versenyprogramban is szereplő film a hollywoodi musicalek aranykorába vezeti vissza a nézőt. A szereplők között van John Legend és J.K. Simmons is.

Szeptember 3-án lesz a világpremierje Paolo Sorrentino The Young Pope (Az ifjú pápa) című nyolcrészes tévésorozatának, amelynek főszerepét Jude Law játssza. A Sky, az HBO és a Canal televíziók közös produkciójának első két epizódját vetítik le Velencében. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?