Ünnepváró karácsony előtt

Komárom. A Nyári Szabadtéri Táncszínház Alap december elsején rendezi meg a már hagyománnyá vált Ünnepváró karácsony előtt című országos játszóházat és gyermeknéptánc-találkozót a komáromi sportcsarnokban.

Komárom. A Nyári Szabadtéri Táncszínház Alap december elsején rendezi meg a már hagyománnyá vált Ünnepváró karácsony előtt című országos játszóházat és gyermeknéptánc-találkozót a komáromi sportcsarnokban.

A rendezvény célja, hogy játékos, szórakoztató formában a gyerekeket megismertesse a magyar népi hagyományokkal, gyermekjátékokkal, mesékkel.

A műsorban, amely tíz órától 13.30-ig tart, fellép a füleki Rakonca gyermeknéptánc-együttes, Berecz András ének- és mesemondó, a Magyar Örökség kitüntetettje, aki Lólevesbe lóbált libaláb című műsorát adja elő, valamint a Rozsnyói Meseszínház, vagyis Badin Ádám és barátai, akik A táltos madár című csángó népmesét mutatják be az Ünnepvárón.

A gyerekek ezenkívül a Budapestről érkező Tálas Ági játszóházában, valamint az ugyancsak budapesti Tatros együttes táncházában tölthetik hasznosan az időt, játszhatnak, szórakozhatnak, táncot tanulhatnak.

A 11.30-tól 13.30-ig zajló kézműves-foglalkozásokon (bőrözés, gyékényfonás, gyöngyfűzés, mézeskalács-díszítés, textilfestés – kékfestő, csuhéfonás) a jelenlévők egy kis kézügyességgel és némi képzelőerővel karácsonyi díszeket, népi dísztárgyakat készíthetnek. A foglalkozásokat elismert magyarországi és hazai szakemberek irányítják. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?