Újabb film készül a Kennedy-gyilkosságról

d

Al Pacino, Viggo Mortensen, John Travolta, Shia LaBeouf, Rebecca Pidgeon és Courtney Love neve is olvasható az Assassination (Merénylet) című, John F. Kennedy elnök meggyilkolásáról szóló film szereposztásában.

A forgatás szeptemberben kezdődik a kanadai Vancouverben, a rendező és forgatókönyvíró a Pulitzer-díjas, Oscar-jelölt David Mamet. A Kennedy-gyilkosságot Mamet egy maffiafőnök szemszögéből idézi fel.

A rendező koncepciója szerint az elnök meggyilkolását Sam Giancana chicagói maffiafőnök rendelte el, bosszúból, amiért Kennedy szembefordult vele megválasztása után, holott a maffia támogatta a kampányát. Oliver Stone JFK című 1991-es filmjében is fontos szerepet kapott a Kennedy-gyilkosságnak ez a szála.

Érdekesség, hogy a társ-forgatókönyvíró Nicholas Celozzi az unokaöccse Giancanának. A film operatőre az Oscar-díjas Robert Elswitt lesz, producere pedig Corey Large és Nicholas Celozzi.

David Mamet drámaíróként a Glengarry Glen Ross és Speed-the-Plow című darabjaiért kapott Pulitzer-díjat és Tony-jelölést. A filmproducerek álságos tevékenységéről, a tények elferdítéséről és egy kitalált háború tévés prezentálásáról szóló Amikor a farok csóválja című film forgatókönyvéért Oscar-díjra jelölték. Szintén jelölést kapott Az ítélet című filmért. Ő írta A postás mindig kétszer csenget, Az érinthetetlenek, a Hoffa, a Hannibal és a Glengarry Glen Ross forgatókönyvét is, utóbbiban a főszerepet Al Pacino játszotta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?