Új panoptikum Prágában

MTI-HÍRPrága. Montréal után Prágában nyitott fiókmúzeumot a párizsi Grévin Múzeum.A több mint 3000 négyzetméter alapterületű, három szinten berendezett múzeumban teret kapnak a helyi személyiségek, közöttük Václav Havel volt cseh államfő, Husz János vallásreformer, IV.

MTI-HÍR

Prága. Montréal után Prágában nyitott fiókmúzeumot a párizsi Grévin Múzeum.

A több mint 3000 négyzetméter alapterületű, három szinten berendezett múzeumban teret kapnak a helyi személyiségek, közöttük Václav Havel volt cseh államfő, Husz János vallásreformer, IV. Károly cseh király és német-római császár, Karel Čapek író, Emil Zátopek hosszútávfutó, Karel Gott énekes, sőt Milos Zeman, a jelenlegi cseh államfő is.

A látogatók összesen mintegy 80 viaszszobrot csodálhatnak meg, és azt is megmutatják nekik, hogyan készülnek ezek a szobrok.

„Meggyőződésem, hogy egy év múlva a +Grévin Prága+ ugyanolyan látványosság lesz a város látogatói számára, mint a Károly-híd vagy a prágai vár” – mondta az új múzeum igazgatója, Heinrich Homola.

Prágában egyébként 1997 óta már működik egy panoptikum, amely évente 200 ezer látogatót vonz. Összehasonlításképpen: az 1882-ben alapított párizsi viaszmúzeumnak 800 ezer látogatója van évente.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?