Tízórányi zene

Somorja. A karácsony előtti utolsó pénteken, azaz ma este ismét a Punk Karácsony elnevezésű alternatív zenei fesztivál várja a közönséget a somorjai mozi nagytermében. A rendezvényről, amelynek ez már a hatodik évfolyama, annak főszervezőjét, Jurányi Róbertet kérdeztem.

Somorja. A karácsony előtti utolsó pénteken, azaz ma este ismét a Punk Karácsony elnevezésű alternatív zenei fesztivál várja a közönséget a somorjai mozi nagytermében. A rendezvényről, amelynek ez már a hatodik évfolyama, annak főszervezőjét, Jurányi Róbertet kérdeztem.

Kiket láthat-hallhat a mai fesztiválon a közönség?

Összesen tíz banda gondoskodik a megfelelő hangulatról, három igazi közönségcsalogató név is szerepel a programunkban. A hazai Rómeó Vérzik együttest talán nem kell bemutatni az olvasóknak, a Davová Psychóza pedig a stílus hazai nagy öregjének számít. A magyarországi C.P.G. szinte legenda a műfajban, hosszú kihagyás után döntöttek úgy, hogy ismét színpadra állnak. Ezenkívül fellép a keletiek kedvence, a Punkreas, az érsekújvári Revolt, a Rozpor, továbbá a Zóna A volt gitárosának új zenekara, a pozsonyi Princovia. Bemutatkozási lehetőséget kap a somorjai Snake Eat Rabbit és két cseh zenekar, a Red Insect és a R.A.F. lesz a hab a tortán!

Meglepő, hogy zenekaroddal, a Konflikttal idén kihagyjátok a fesztivált. Miért

Több ok miatt döntöttünk így. Az év végéig Magyarországon turnézunk, és szeretnénk egy kicsit megpihenni az ünnepek előtt. Emellett a jövőre megjelenő új cédénk anyagán is teljes erőbedobással dolgozunk. Elhatároztuk, hogy amíg nem fejezzük be az albumot, addig nem koncertezünk errefelé. Leghamarabb valószínűleg a Punk Islandon lépünk fel.

Példaértékű, hogy a koncert bevételét minden évben az arra rászoruló intézményeknek ajánljátok fel. Idén hová kerül a pénz?

Tisztában vagyunk vele, milyen sokat segíthet egy ilyen felajánlás mondjuk egy gyermekotthonnak. A pénzt megpróbáljuk olyan helyekre eljuttatni, ahol biztos, hogy jó kezekbe kerül. Tavaly a pozsonyi gyengén látókat támogattuk. Azt, hogy idén hová kerül a pénz, még nem sikerült eldöntenünk, de anynyi biztos, hogy olyan helyre, ahol igazán szükség van rá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?