Titkok

Sandrine pultos lány egy éjszakai bárban. Ugyanitt Nathalie táncos-vetkőző műsorával kápráztatja el a klub férfi közönségét. Amikor nem hajlandóak elfogadni az egyik befolyásos kuncsaft ajánlatát, mind a ketten az utcán találják magukat.

Sandrine pultos lány egy éjszakai bárban. Ugyanitt Nathalie táncos-vetkőző műsorával kápráztatja el a klub férfi közönségét. Amikor nem hajlandóak elfogadni az egyik befolyásos kuncsaft ajánlatát, mind a ketten az utcán találják magukat. A két lány ettől fogva elválaszthatatlan cinkostársakként bosszút esküsznek az erősebbik nem ellen. Egy neves cégnél vállalnak állást, ahol a prédáikat a vezetők köréből választják ki. Fegyverként minden női praktikát bevetnek a játszmában: csábos pillantások, kurta szoknyák, tettetett orgazmusok, és a férfi önérzetet porba alázó gesztusok nyomán lassan egyre feljebb kúsznak a cég szamárlétráján. Mígnem emberükre akadnak, Christophe-ban, az üzletvezető hedonista fiában.

Jean-Claude Brisseau (The Black Angel, Good Lord) erotikus melodrámát rendezett, ami nem fukarkodik a meztelenséget illetően. Egy kis túlzással amolyan a modern francia üzleti világban játszódó Veszedelmes viszonyok remake, szoft-pornó változatban. A rendező a női gyönyörök alfáját és ómegáját kutatja legújabb alkotásában, és amikor megtalálja, meglehetősen naturálisan ábrázolja azt. Jól felépített karaktereket kapunk, a szereplők kellően árnyalt motivációnak kibontása biztosan viszi előre a történetünket. Egészen a film közepéig, ahonnan érthetetlen módón a produkció átcsap egy egészen bugyuta szimbolizmusba és történetbonyolításba, ami a végkifejletben már szinte kibírhatatlan művészieskedésbe csap át. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a főhősnőink mindketten a gyermekkori traumája miatt nőfalóvá váló, angyalarcú férfiördögbe szeretnek bele, aki csak kihasználja őket, hogy megszerezze a hatalmat apja cége felett. Mellesleg húgával vérfertőző kapcsolatot ápol, mígnem a film során többször feltűnő fátylas női alak (kb. a halál megfelelője) sasmadarával el nem ragadja, az akkorra már golyó ütötte sebekből vérző hímet, aki persze halála pillanatában sem tudja megtagadni mocskos önmagát és kikezd a gyönyörű lány képében megjelenő kaszással is.

Brisseau filmje némi feminista felhanggal megfűszerezett szexuális élvezetekben történő tobzódás, avagy „Hogyan szerezzünk meg egy pasit 10 nap alatt” leszbikus jelenetekkel és olcsó jelképekkel dúsítva. Feledhető. (mozinet)

Titkok (Choses secrétes/Secret Things), színes, francia-kanadai film, 2003, 115 perc, Rendezte: Jean-Claude Brisseau, Szereplők: Coralie Revel, Coralie Revel, Sabrina Seyvecou, Blandine Bury, Fabrice Deville, Roger Mirmont

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?