Szolnoki szólólemeze

ÖSSZEÁLLÍTÁSSzolnoki Péter a Bon-Bon albumai és számos egyéb produkció után elkészítette a funkos, soulos, dzsesszes Follow Me című első szólólemezét.„Úgy érzem, most jött el az idő a szólóalbumra, bár már hét-nyolc évvel ezelőtt elkezdtem írogatni rá a dalokat.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Szolnoki Péter a Bon-Bon albumai és számos egyéb produkció után elkészítette a funkos, soulos, dzsesszes Follow Me című első szólólemezét.

„Úgy érzem, most jött el az idő a szólóalbumra, bár már hét-nyolc évvel ezelőtt elkezdtem írogatni rá a dalokat. Hajdu Klára dzsesszénekesnő és a dobosként, hangmérnökként évek óta velem dolgozó Szentmihályi Gábor ösztönzése adta meg a végső lökést. Fiókokat alakítottam ki a dalaimnak aszerint, hogy melyik való a Bon-Bonnak, melyik musicalbe, melyiket adom másoknak és melyik kerülhet a szólólemezemre” – mondta az előadó.

A CD-n a Bon-Bon produkció több tagja közreműködött, Péter fő társa, Török Tamás azonban nem. „Terveztem, hogy kérek tőle szöveget, aztán másként alakult, de a demókat mindig megmutattam neki, érdekelt a véleménye. A Follow Me zenei stílusa és szövegvilága is eltér attól, amit a Bon-Bonnal csinálunk, időnként a Brand New Heaviest és a Matt Biancót idézi. A zenét egy szám kivételével én írtam. A tizenkét dalból tíz szövege angol, ezek a dzsesszbőgős Hárs Viktor tollából születtek. A nyelvválasztással is azt akartam hangsúlyozni, hogy ez nem Bon-Bon. Két dalt már korábban megismerhetett a közönség. A Fly Bird egy korábbi változata szerepel a Balázs Elemér Group 2009-es albumán, az Open Your Eyes pedig a Hajdu Klára Quartet tavalyi, Come with Me című nagylemezén hallható, együtt éneklem Klárával. A számokban fuvolázom, billentyűs hangszereken, gitáron és basszusgitáron játszom, valamint a hangszerelést is én végeztem” – jegyezte meg Szolnoki Péter.

A Bon-Bon egyébként jövőre ünnepli huszadik születésnapját. A duó már dolgozik az új albumán, amely a tervek szerint ősszel jelenik meg. Könyv is készül az együttesről. (MTI, pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?